Now Reading:
Čestitku povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uputio i župan Kolar: Vi ste junaci koji svaki dan ispisuju priču o spašenim životima
Full Article 2 minutes read

Čestitku povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uputio i župan Kolar: Vi ste junaci koji svaki dan ispisuju priču o spašenim životima

Svake se godine 25. listopada obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, u spomen na 1953. godinu kada je na taj dan u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Tim povodom župan Željko Kolar uputio je čestitku dobrovoljnim darivateljima krvi.

-Svim dobrovoljnim darivateljima krvi povodom njihovog dana, 25. listopada upućujem iskrene čestitke uz neizmjernu zahvalnost za njihovu plemenitost, humanost, solidarnost, za svaku dozu darovane krvi koja je mnogima očuvala život. Vaša predanost i velikodušnost nisu samo gesta, već čin ljubavi i humanosti. Kroz svoje redovito darivanje krvi, svaka kap koju ste podijelili postala je iskra nade za one u potrebi. Vi ste junaci koji svaki dan ispisuju priču o spašenim životima i obiteljima kojima ste pružili priliku za sreću i zdravlje – istaknuo je Kolar te dodao kako svojim primjerom pokazuju kako solidarnost pojedinca ima veliki značaj i korist za cijelu zajednicu.

-Ovaj dan je ujedno i prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu ovom humanom pozivu – poručio je župan Kolar i još jednom istaknuo da svaka doza darovane krvi može spasiti i do tri ljudska života.

sjever.hr 25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.