Now Reading:
Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi: Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo i 19 Zagoraca
Full Article 2 minutes read

Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi: Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo i 19 Zagoraca

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je u ponedjeljak odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske darivateljima krvi iz Republike Hrvatske koji su u 2021. godini dali krv 100 i više puta (muškarci), odnosno 75 i više puta (žene).

Svečana dodjela održana je u Zagrebu, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, a s područja Krapinsko-zagorske županije odlikovanja je primilo 19 darivatelja.

S područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica odlikovani su: Božidar Brezak, Vladimir Drempetić, Ivan Sili i Josip Šiltić, s područja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec: Željko Trajbar, s područja Gradskog društva Crvenog križa Krapina: Boris Kiseljak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada: Mirko Auguštin (posthumno), Ivan Gorupić i Nenad Lipnjak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Zabok: Petar Bedeniković, Željko Filipec, Branko Sente i Boris Tisanić, te s područja Gradskog društva Crvenog križa Zlatar: Željko Andrec, Stjepan Grošek, Ivan Koledić, Goran Kurtoić, Mladen Prugovečki i Stjepan Škrapec.

Po povratku iz Zagreba, Krapinsko-zagorska županija je u Zaboku organizirala ručak i druženje za darivatelje te osigurala prigodan poklon za svakog od njih, a čestitku i zahvalu na njihovoj nesebičnosti uputila je zamjenica župana Jasna Petek.

Reći hvala je jako malo za ono što vi radite godinama. Hvala vam na ustrajnosti, na dobroj volji i plemenitosti. Svakome od vas to je dio njegovog života. Možete biti ponosni na odlikovanje koje ste dobili kod predsjednika Republike Hrvatske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi – istaknula je zamjenica župana.

sjever.hr 24.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.