Now Reading:
Odlične vijesti za učenike i studente, Općina Lobor raspisala natječaj za stipendije
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti za učenike i studente, Općina Lobor raspisala natječaj za stipendije

Općina Lobor i ove godine nastavlja sa stipendiranjem svojih učenika i studenata, pa je tako ovogodišnji Natječaj za učeničke i studentske stipendije ovih dana objavljen na općinskim mrežnim stranicama. Ovime se mladima i njihovim roditeljima nastoji što više olakšati školovanje.

Stipendije se dodjeljuju u tri kategorije, i to za nadarene učenike i studente, zatim za učenike i studente po socijalnom kriteriju te za one koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Da su djeca i mladi, te njihovo obrazovanje, visoko na listi prioriteta Općine Lobor istaknula je općinska načelnica Ljubica Jembrih koja je pozvala učenike i studente da se prijave na natječaj i ostvare pravo na stipendiju koja će im sigurno olakšati troškove školovanja.

– Općina Lobor već godinama raznim demografskim mjerama pomaže našoj djeci i mladima. Takve mjere su posebice važne u današnje vrijeme zbog sve većeg rasta cijena i poskupljenja troškova života. Zbog toga nastojimo našim mladima, kao i njihovim roditeljima, bar na neki način olakšati njihovo školovanje. Obrazovanje je jedan od naših prioriteta i ovo je jedan od načina na koji želimo doprinijeti da u općini Lobor imamo što kvalitetnije i obrazovanije mlade ljude poručila je načelnica Jembrih.

Natječaj je otvoren do 6. prosinca, a zahtjev se podnosi u zatvorenoj omotnici putem pošte preporučeno ili osobno na adresu: Općina Lobor, Trg svete Ane 26, Lobor, 49253,

uz naznaku: “Zahtjev za stipendiju-NE OTVARAJ”.

Detaljne upute za prijavitelje dostupne su na službenoj stranici Općine Lobor.

sjever.hr

22.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.