Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji održano druženje sudionica i organizatora Festivala žena iz ruralnih područja
Full Article 3 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji održano druženje sudionica i organizatora Festivala žena iz ruralnih područja

U okviru kontinuiranih aktivnosti vezanih uz Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, održano je druženje sudionica i organizatora u Lovačkom domu „Zeko“ u Kalinovcu.

Tom prilikom je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić zahvalila ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji i svima koji su im bili podrška. Istaknula je važnost pojedinačnih prezentacija, kojima se postiže cilj prikaza različitosti života današnjih žena u ruralnom prostoru, a time i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama.

Spomenula je i razne faze Festivala i izrazila zadovoljstvo činjenicom da žene na pravi način prepoznaju priliku za promociju, a posebno za stvaranje novih prijateljskih veza, razmjenu iskustava i poslovnu suradnju te su postale ambasadorice, koje animiraju žene za iduće Festivale. Na taj način je ostvaren cilj umrežavanja žena, što je njezina želja da bude kontinuirani proces.

Veliku zahvalu za izvrsnu suradnju i potporu u svakom smislu je uputila saborskom zastupniku i općinskom načelniku Darku Soboti, kao domaćinu. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što je Festival održan u Kalinovcu te je zahvalio svim sudionicama na prezentaciji svega što rade, a posebno na čuvanju kulturne baštine i tradicije.

Sudionice je pozdravio i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, koji je sudjelovao u organizaciji i provedbi Festivala kroz svih 12 godina. Izrazio je važnost i veliku vrijednost ovog jedinstvenog projekta sa svim elementima, koji su uz izmjene kroz godine stvorili posebnost na koju svi moramo biti izuzetno ponosni.

Nazočne je u ime župana pozdravila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, koja je naglasila važnost afirmacije žena kroz Festival uz potporu župana i zamjenika te izrazila želju da se projekt održi u kontinuitetu jer je uz svoju jedinstvenost ostvario važnu prepoznatljivost u zemlji i inozemstvu uz međunarodni karakter. Naglasila je važnost promocije žena kroz njihovu prezentaciju svestranosti i kreativnosti te svega što im je važno i što čini njihov život kvalitetnim i sadržajnim.

Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Svaka sudionica je s okupljenima podijelila svoje dojmove, a zajedničko im je svima zadovoljstvo sudjelovanjem na Festivalu uz naglasak kako je to prekrasno iskustvo uz nezaboravne uspomene za cijeli život.

sjever.hr

22.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.