Now Reading:
Na području općine Kumrovec brojni radovi: mijenja se krovište Društveno-kulturnog doma u Razvoru, uređuje se trg, ceste, kanali, čeka se dozvola za izgradnju POS stanova
Full Article 2 minutes read

Na području općine Kumrovec brojni radovi: mijenja se krovište Društveno-kulturnog doma u Razvoru, uređuje se trg, ceste, kanali, čeka se dozvola za izgradnju POS stanova

Na području općine Kumrovec trenutno su u tijeku brojni infrastrukturni radovi, ali radi se i na nekim projektima koji će se realizirati u budućnosti.

Ono što je od iznimne važnosti za cijelu općinu Kumrovec, a i za načelnica Roberta Šplajta je najavljena izgradnja POS stanova. Prema riječima načelnika dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju POS stanova je predana i čeka se dozvola .

-Nadamo se da će dozvola za izgradnju doći do kraja ove godine kako bismo do veljače mogli izabrati izvođača radova, a na proljeće i krenuti sa samim radovima izgradnje stanova – rekao je načelnik Šplajt dodavši kako će to uvelike utjecati i na ostanaka mladih ljudi na području općine, ali i dolazak novih obitelji koji bi se mogli doseliti u Kumrovec.

S obzirom na sve veći dolazak turista u Kumrovec, koji postaje sve veća turistička destinacija, radi se i na uređenju cesta, puteva i kanala te se malčira visoko raslinje uz ceste.

-Ceste i kanali se uređuju ne samo zbog turista, nego i zbog naših mještana koji ovdje žive, a uređuje se i općinski trg koji će na novo biti opločen – dodao je Šplajt.

U prošlogodišnjem nevremenu nastradao je Društveno-kulturni dom u Razvoru odnosno krovište čija je zamjena u tijeku, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja ovog mjeseca.

-Radi se o površini od oko 600 kvadrata koja se trebaju sanirati – izjavio je načelnik dodavši kako bi svi ovi radovi trebali biti završeni do kraja godine odnosno u prvom mjesecu iduće godine.

sjever.hr 20.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.