Now Reading:
Grad Mursko Središće i ove godine osigurao božićnice za umirovljenike – kako bi osigurali bon moraju se prijaviti do 1. prosinca
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće i ove godine osigurao božićnice za umirovljenike – kako bi osigurali bon moraju se prijaviti do 1. prosinca

Grad Mursko Središće je i ove godine osigurao jednokratnu novčanu pomoć za umirovljenike sa svog područja u obliku poklon bonova povodom božićno novogodišnjih blagdana.

Pravo na božićnicu (bonove) ostvaruju svi umirovljenici kojima je zbroj mirovina (prihoda) manji od 500 eura i to za one umirovljenike koji imaju do 290 eura mirovine dobit će bon u vrijednosti od 50 eura, umirovljenici koji imaju od 291 do 400 euradobit će bon u vrijednosti od 35 eura i umirovljenici koji imaju mirovine od 401 do 500 euradobit će bon u vrijednosti od 25 eura.

Potvrde o visini mirovine treba dostaviti u Podružnicu umirovljenika Mursko Središće u uredovnim danima – utorkom i petkom od 8 do 12 sati. 

Prijave su započele i traju do 1. prosinca. Umirovljenici koji se ne prijave do navedenog roka ne mogu ostvariti pravo na božićnicu – bon.

S obzirom na to da je došlo do promjene visine prosječne mirovine u Republici Hrvatskoj, Grad Mursko Središće povisio je kriterije prihoda u odnosu na visinu darovanog bona, u korist umirovljenika. Time se želi izbjeći da umirovljenici zbog porasta mirovine budu uskraćeni za poklon bon koji su do sada dobivali.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 21.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.