Now Reading:
AUTOMEHANIČAR UVEO NOVA KUĆNA PRAVILA: Nema više “De pokrpaj malo”
Full Article 3 minutes read

AUTOMEHANIČAR UVEO NOVA KUĆNA PRAVILA: Nema više “De pokrpaj malo”

“To što vama vozilo treba odmah i što ne možete bez njega, nije naš problem. Molio bih sve mušterije da parkiraju na parking, a ne da staju kako kome paše”, samo je dio objave automehaničara iz Slavonije koji je ubrzo postao viralni hit, donosi Večernji list. Napisao je da njegova politika moralnog, pristojnog i osjećajnog odnosa prema mušterijama u proteklih 25 godina nije donijela rezultat, pa se odlučio na zaokret.

Postavljena su nova, stroga pravila ponašanja za radionicu, automehaničar je uveo 20 novosti od kojih su neke: nema više popusta od 40 do 50 posto na dijelove, nema više “kemijanja” i “de, skrpaj mi”, popravak isključivo dijelovima visoke kvalitete bez “skupo mi je to”, nema više “vučna za moje mušterije je besplatna”. Korisnike će, kaže, od sada primati isključivo radnim danima od 9 do 17 sati, kako je i propisano radnim vremenom.

Posebno je naglasio kako više neće uvažavati reklamacije na dijelove za čiji kvar nije odgovoran, a što je dosad rješavao čak i na vlastitu štetu.

–Ako po alternatoru dulje vrijeme curi nafta, za to nije kriv proizvođač, nego vozač. Ja ne mogu kod proizvođača reklamirati takav kvar. Ipak, u znak poštovanja prema mušteriji, odlučio sam osobno kupiti novi dio. Platio sam ga 350 eura, namontirao i rekao mušteriji da ništa nije dužan. Unatoč tome, on je po birtiji pričao kako je pošteno platio popravak i širio svakakve laži, da bi nakon toga opet došao k meni u radionicu kao da ništa nije bilo – govori automehaničar iz Sikirevaca kod Slavonskog Broda, a donosi Večernji list..

U svojoj objavi navodi i to kako njegov radni sat košta 20 eura, samo što ga prije nije tako naplaćivao, ali od sada hoće.

Mušterijama koje su nezadovoljne njegovim radom poručio je da se za reklamacije obrate njemu ili nekome od njegovih djelatnika. U protivnom, budu li ga klevetali po birtijama, tužit će ih za uvredu časti. U objavi nije zaboravio niti na sebe, pa tako obećava da će za svako prekoračenje dogovorenog roka za popravak, ako u međuvremenu nije obavijestio mušteriju o nedostatku dijela ili višoj sili, plaćati penale od 20 eura po satu.

Ono što se u njegovu poslovanju neće promijeniti jest odnos prema putnicima koji prolaze kroz njegovo mjesto. Riječ je, kaže, o ljudima kojima je doista prijeko potrebna pomoć, tako da njima i dalje neće naplaćivati ni uslugu vučne službe ni popravak vozila.

sjever.hr/vecernji.hr
foto: ilustracija
21.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.