Now Reading:
Primjena novih tehnologija u marketingu glavna tema 8. Međunarodne znanstvene konferencije CRODMA 2023. na varaždinskom FOI-ju
Full Article 2 minutes read

Primjena novih tehnologija u marketingu glavna tema 8. Međunarodne znanstvene konferencije CRODMA 2023. na varaždinskom FOI-ju

Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike ovog se petka održava 8. Međunarodna znanstvena konferencija CRODMA 2023.

Glavni organizator je Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing. Suorganizator konferencije je i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti HAZU, a konferencija se održava uz potporu FOI-ja.

Osim pozvanih predavanja, više od 40-tak domaćih i stranih marketinških stručnjaka i znanstvenika razmijenit će svoje spoznaje i iskustva vezana uz promjenu dosadašnjih marketinških paradigmi i novih tehnologija.

Konferenciju je otvorio Damir Dobrinić, predsjednik Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing i predsjednik Programskog odbora CRODMA konferencije.
Istaknuo je kako je ova konferencija za sada, i po broju radova i po broju sudionika, najuspješnija.

-Konferencija je otvorenog tipa i okuplja marketinške stručnjake iz cijele Hrvatske, a na konferenciji će se govoriti o novim tehnologijama u marketingu koje su danas in, njihovo korištenje i primjena, naročito umjetne inteligencije – kazao je Dobrinić, naglasivši kako je iznimno važno što je suorganizator ove konferencija Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Dobrinić je rekao da su konferencije uvijek otvorene, tako da mogu sudjelovati i studenti.
-Tako na neki način nadograđujemo njihove programe, posebno u sferi marketinga – zaključio je.

Dekanica FOI-ja Marina Klačmer Čalopa podsjetila je da se već više od 15 godina na FOI-ju razvija i vertikalu ekonomika poduzetništva.
-Upravo stoga je i ova konferencija vezana za marketing, odnosno uz područje ekonomije i važna je za Fakultet organizacije i informatike. Na ovoj konferenciji naši informatičari i ekonomisti dobivaju priliku predstaviti svoje radove i istraživanja u domeni marketinga, ali i puno šire od toga. Svi studijski programi na Fakultetu su u skladu s trendovima, pokušavamo kombinirati umjetnu inteligenciju i marketing i sve te trendove koje nam donosi nova tehnologija u svim našim ekonomskim disciplinama – kazala je Klačmer Čalopa.

Na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je naglasio kako Grad ima odličnu suradnju s FOI-jem i s kojim će u suradnji graditi Centar za predinkubaciju u pametnoj industriji vrijedan više od 6,5 milijuna eura.

-Vjerujem da će ova konferencija koja pridonosi i razvoju turizma, i razvoju znanosti iznjedriti dobre rezultate na korist i znanstvenoj zajednici, ali i gradu Varaždinu – dodao je gradonačelnik.

a.kučić/sjever.hr
20.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.