Now Reading:
Najbolja vina na jednom mjestu – Započeo je 2. Festival vina Bregovite Hrvatske!
Full Article 50 second read

Najbolja vina na jednom mjestu – Započeo je 2. Festival vina Bregovite Hrvatske!

U Zagrebu se održava 2. Festival vina Bregovite Hrvatske, vinske regije koja uključuje vinogorja Zagorja i Međimurja, Podravine, Prigorja i Bilogore, Plešivice, Pokuplja i Moslavine. Na festivalu će se predstaviti 60 vinarija s više od 300 vina, od kojih je dio nagrađen na prestižnom ocjenjivanju Decanter 2023. u Londonu.

I ove godine na festivalu sudjeluju etablirani izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije – vinarije Matočec, Kostanjevac i Topolovčan te Kalnička poljoprivredna zadruga, koji posjetiteljima predstavljaju svoje najbolje vinske uspješnice. Podršku vinarima pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, a festival je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Uz vinarije predstavit će se i nekoliko agroturizama s ponudom tradicionalne hrane, a ponudu festivala upotpunit će izložba naziva Od bobice do kupice, 3 vinske radionice te pop-up prodavaonica vina Bregovite Hrvatske. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

sjever.hr
20.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.