Now Reading:
U Međimurskoj županiji godišnje više od 600 osoba treba palijativnu skrb – Župan Posavec: Naša podrška udruzi „Pomoć neizlječivima” je neupitna
Full Article 1 minutes read

U Međimurskoj županiji godišnje više od 600 osoba treba palijativnu skrb – Župan Posavec: Naša podrška udruzi „Pomoć neizlječivima” je neupitna

Međimurska županija podrškom udruzi Pomoć neizlječivima nastoji osnažiti timove palijativne skrbi, a na popisu strateških projekata je izgradnja Centra palijativne medicine.

U Tjednu palijativne skrbi, koji se obilježava od 14. do 21. listopada, volonteri Udruge Pomoć neizlječivima, dugi niz godina predano pomažu obiteljima koje skrbe za palijativne bolesnike, a to su Renata Bermanec, Ines Kučej, Kristina Kostel, Nedeljka Kanoti, Terezija Pavić, Marija Kovačić i Marija Kos, napisao je na svojem Facebook profilu župan Matija Posavec.

-.Uz rad u obiteljima, volonteri Udruge dežuraju u posudionici medicinskih pomagala, u Katoličkom domu u Čakovcu i to utorkom i četvrtkom od 14 do 15 sati. U našoj Županiji godišnje više od 600 osoba treba palijativnu skrb, a otprilike toliki broj pomagala se i iznajmljuje na godišnjoj razini. Zbog toga ćemo nastaviti podržavati rad Udruge kroz sufinanciranje njihovih programa i adekvatnih prostora za rad – napisao je župan Posavec.

Dodao je da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za Centar palijativne medicine kao novog strateškog projekta Međimurske županije koji podrazumijeva adaptaciju i dogradnju paviljona VI u krugu zdravstvenih ustanova.

sjever.hr/izvor i foto: fb- m. posavec
19.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.