Now Reading:
U Mariji Bistrici održana konferencija o vjerskom turizmu, izlaganje održao i načelnik Milički
Full Article 50 second read

U Mariji Bistrici održana konferencija o vjerskom turizmu, izlaganje održao i načelnik Milički

U Svetištu Majke Božje Bistričke je održana 5. Konferencija vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća.  Održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, u suorganizaciji Općine Marija Bistrica i Turističke zajednice općine Marija Bistrica, podrškom Svetišta Majke Božje Bistričke.

Program 5. Konferencije formiran je kao nastavak dosadašnjeg rada i razvoja teme. Na ključnim vrijednostima suodnosa duhovnog, religioznog i kulturnog elementa u vjerskom turizmu, predstavljen je pogled iz perspektive vjerske zajednice uz temu održivog razvoja vjerskog turizma u Hrvatskoj.

Naglasak je i na značaju vjerskog turizma za razvoj ruralnog prostora, posebno kontinentalne Hrvatske. O bogatstvu sakralne baštine i očuvane tradicije izlagali su turistički djelatnici, stručnjaci za vjerski turizam na raznim destinacijama. Jedno je izlaganje održao i načelnik Josip Milički, koji je govorio o turizmu u Mariji Bistrici, novim projektima vezanim uz turizam, te o suradnji Svetišta MBB i Općine Marija Bistrica.  

FOTO: RMB

sjever.hr 19.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.