Now Reading:
Opet nasjeli na internet prijevare, ovoga puta Ivančanka i Varaždinac – šteta je ogromna
Full Article 2 minutes read

Opet nasjeli na internet prijevare, ovoga puta Ivančanka i Varaždinac – šteta je ogromna

Iz pu varaždinske stiglo je službeno priopćenje a u njemu ponovno aktualne internet prijevare. Ovoga puta nasjeli su 31-godišnja Ivančanka te 27-godišnji Varaždinac.

31-godišnjakinja je na društvenoj mreži pronašla stranicu s oglasom za kredit te je s nepoznatom osobom dogovorila kredit od 5 tisuća eura. Uz to, poslala je i fotografiju osobne iskaznice, nakon čega je zaprimila podatke o uplati od 450 eura za troškove realizacije kredita, što je ona uplatila. Nakon uplate, osoba s kojom je razgovarala o kreditu, prestala joj se javljati te je 31-godišnjakinja shvatila da je prevarena.

Znatno veća šteta nastala je u internet prevari u kojoj se našao 27-godišnjak. Naime, on je na internetu pronašao stranicu koja je nudila zaradu sistema “koliko uložiš, toliko zaradiš”. Putem aplikacije se prijavio na stranicu i uložio oko 3600 eura. Kada je vidio da sistem radi i da si novac može vratiti, u dva navrata je još uplatio oko 7800 eura.

Zatim je dobio poruku u kojoj se obavještavaju ulagači da moraju platiti porez za uloženi novac. U protivnome ne mogu podići uloženi novac niti nastaviti sa ulaganje. Zatim je 27-godišnjak vidio u aplikaciji da su neki ulagači napisali poruke da, iako su uplatili porez, nisu mogli podići svoj novac, te je shvatio da se radi o prijevari.

Input your search keywords and press Enter.