Now Reading:
Župan Posavec nazočio stručnom skupu medicinskih sestara i tehničara! “Vi ste srce sustava i simbol humanosti”
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec nazočio stručnom skupu medicinskih sestara i tehničara! “Vi ste srce sustava i simbol humanosti”

U višenamjenskoj dvorani Riznice Međimurja održan je stručni skup namijenjen medicinskim sestrama i tehničarima u kojem su kao predavači sudjelovali stručnjaci zagrebačkih kliničkih centara te Županijske bolnice Čakovec, kao i predavači koji su izlagali o metodama ublažavanja boli komplementarnima konvencionalnim metodama.

Tema simpozija bila je osnaživanje medicinskih sestara i tehničara u tretmanu boli, a organizirao ga je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Županijske bolnice Čakovec, čiji liječnici imaju vrijedno iskustvo i u višegodišnjem radu u ambulanti za liječenje boli. Doprinos organizaciji dalo je u Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije u sklopu aktualne kampanje Zaustavimo bol.

Svaki stručni skup prilika je za učenje i hvatanje koraka s novim saznanjima i trendovima u struci, što je osobito dinamičan proces u medicini, pa tako i njezi pacijenata. Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sudionike, istaknuvši i ulogu medicinskih sestara i tehničara.

-Dobrodošli u Međimurje, u kraj u kojem se razvojni uzlet jasno vidi i na polju zdravstva. Županijska bolnica Čakovec, jedna je od učinkovitijih i opremljenijih bolnica svojega ranga u našoj zemlji, i bolnica kojoj gravitira više od 80 posto domicilnog stanovništva. Raduje me što Međimurje sve češće biva domaćin i stručnim skupovima iz područja zdravstva, a danas mi je, uz predavače, čast pozdraviti i ovoliki broj naših medicinskih sestara i tehničara, desnih ruku svakog liječnika u delikatnom procesu liječenja i njege pacijenta. Vi ste srce sustava i simbol humanosti u jednom od najzahtjevnijih poziva. Želim da vam znanja koja steknete na ovom simpoziju daju novu profesionalnu snagu na dobrobit pacijenata – rekao je župan Posavec.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
18.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.