Now Reading:
Miss Hrvatske još nije izabrana, a zna se da na svjetski izbor ide Zagrepčanka Lucija Begić. Kako?
Full Article 2 minutes read

Miss Hrvatske još nije izabrana, a zna se da na svjetski izbor ide Zagrepčanka Lucija Begić. Kako?

Budući da mnogima (koji to prate) baš nije jasno zašto će Hrvatsku na izboru za Miss svijeta predstavljati Lucija Begić, a ovogodišnji hrvatski izbor za Miss bit će tek u studenome, novinari su se potrudili objasniti o čemu se radi.

Kako piše Index, iz direkcije je priopćeno da će hrvatska predstavnica ove godine biti Lucija Begić, Miss Zagreba, a organizatori objašnjavaju da je “uobičajena praksa da na svjetski izbor putuju prva ili druga pratilja aktualne misice”. Još uvijek aktualna Miss Hrvatske je Katarina Mamić koja je odabrana još 2019. godine. U međuvremenu Hrvatska nije birala Miss Hrvatske.

-Na izborima za Miss Universe i Miss World natječu se pobjednice svojih zemalja, odnosno izabrane Miss. U slučaju da je Miss iz opravdanih razloga spriječena natjecati se na nekom od izbora ljepote, mijenja je ili prva ili druga pratilja. Kada to nije slučaj, nacionalne direkcije imaju pravo prvenstva odluke koja djevojka predstavlja Hrvatsku na svjetskim izborima ljepote – rekli su za Index iz organizacije.

-Budući da je Miss Hrvatske 2019. godine (posljednji održan izbor zbog pandemije koronavirusa) Katarina Mamić već predstavljala Hrvatsku na Miss World 2019., a njezine pratilje nisu u mogućnosti ove godine putovati na Miss svijeta, direkcija Miss Hrvatske u suradnji s Miss World Limited i Juliom Morley odlučila je da na 71. Miss World putuje Lucija Begić – izjavila je Iva Loparić Kontek, direktorica direkcije.

Dakle, nova Miss Hrvatske, trideseta po redu, koja će biti izabrana u studenome, na svjetsko natjecanje će ići tek iduće godine.

screenshot/facebook
sjever.hr/index.hr
18.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.