Now Reading:
Brojnim aktivnostima obilježen Dječji tjedan u Osnovnoj školi Petrijanec – glavna tema zaštita djece u online okruženju
Full Article 2 minutes read

Brojnim aktivnostima obilježen Dječji tjedan u Osnovnoj školi Petrijanec – glavna tema zaštita djece u online okruženju

U Dječjem tjednu, petrijanečki osnovnoškolci posvetili su se temama zaštite djece u online okruženju. Učenici 6. razreda i polaznici Novinarske grupe podsjetili su se dječjih vrijednosti i izradili plakate o pozitivnim obrascima ponašanja u online okruženju te upozorili na negativne posljedice mrežnog nasilja.

Na taj su način osvijestili važnost prava i potreba djece u digitalnom svijetu koji je svakodnevica i stvarnost djece.

Učenici, turisti, putnici i avanturisti, u dječjem su tjednu svoja iskustva i doživljaje s putovanja podijelili s prijateljima. Tako su putopisno posjetili Egipat, susjednu Bosnu i Hercegovinu te Slovačku, a Sara i Lara Pongračić, Mladen Jurković i Vid Brajković pripremili su izložbu fotografija i divne priče iz stvarnog života. Učenici su sada spremni i za filmsko putovanje dječaka Koka, od Zagreba do Pariza.

Kako drugačije nego igrom, obilježili su Dječji tjedan i početak novog zanimljivog projekta pod nazivom „Kak je negdar bilo“.

„Mali čuvari baštine“ su sa svojim učiteljicama Jelenom Bek i Ines Krobot organizirali igranje tradicijskih igara koje su nekada davno igrali naši djedovi i bake: vožnja tačkama, prenošenje jaja na žlici, nošenje košare, povlačenje užeta, slaganje tornjeva od klasina kukuruza i skakanje u vreći.

Također, na tragu tradicije, učenici grupe „Mali čuvari baštine“ izradili su igre memori i križić-kružić, prema uzoru na ornament drvenih igračaka Hrvatskog zagorja.

sjever.hr
18.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.