Now Reading:
Varaždinska županija stipendirat će učenike i studente i sufinancirati troškove prijevoza – natječaj je otvoren!
Full Article 3 minutes read

Varaždinska županija stipendirat će učenike i studente i sufinancirati troškove prijevoza – natječaj je otvoren!

Varaždinska županija je danas, 17. listopada, objavila dva natječaja za studente i učenike: Natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2023./2024. te Javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2023./24.

Stipendije se učenicima i studentima dodjeljuju u tri kategorije: za uspješnost, zatim učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa te stipendije studentima za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Za svaku kategoriju stipendija bit će utvrđena posebna rang lista, koja se objavljuje na internetskoj stranici Županije.

Učenici će dobivati po 65 eura mjesečno, a studenti po 130 eura mjesečno.

Prijave se zajedno s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem online prijave na službenim web stranicama Varaždinske županije www.vzz.hr ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije.

Rok za podnošenje prijava je 2. studenoga 2023. godine.

Online prijava, uvjeti te dokumenti za prijavu objavljeni su na internetskim stranicama Varaždinske županije:

https://tinyurl.com/3h87ej24

Danas je objavljen i Javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2023./24.

Javni poziv će biti otvoren do 20. studenoga 2023. godine, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom s naznakom za „prijevoz studenata” na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području Županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od 5 kilometara.

Redoviti studenti koji koriste željeznički prijevoz, ostvaruju neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području RH. Sukladno Zaključku Vlade RH, jedinstvena cijena mjesečne karte iznosi 9,95 eura, pri čemu studenti plaćaju 6,63 eura za mjesečnu kartu, a razliku snosi Varaždinska županija.

Što se tiče autobusnog prijevoza, studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni koji imaju prebivalište na području Općine Breznica i Breznički Hum, a studiraju u Gradu Zagrebu, ostvaruju pravo na dodjelu pokaznih mjesečnih karata za autobusni prijevoz.

Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku:

https://tinyurl.com/292em7r8

sjever.hr
17.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.