Now Reading:
Od sada u varaždinskoj bolnici djeca na Odjelu za pedijatriju po hodnicima mogu voziti i autić
Full Article 2 minutes read

Od sada u varaždinskoj bolnici djeca na Odjelu za pedijatriju po hodnicima mogu voziti i autić

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkač” provodi projekt “VOZI S OSMJEHOM – dječja radost u bolničkom okruženju” u sklopu koje pedijatrijskim odjelima u bolnicama diljem Hrvatske donira dječje električne autiće.

Jedan takav mali plavi Lexus na daljinski upravljač, vrijedan 1.061,78 eura, stigao je i u varaždinsku bolnicu. Ova donacija svakako će pomoći da najmlađi pacijenti svoje bolničke dane pamte, ne samo po bolesti, nego i po nekim sretnim i opuštenim trenucima.

Donaciju je voditeljici Odjela za pedijatriju, Branki Maretić, predao predsjednik Udruge Ivan Soldo. Maretić se u ime Odjela za pedijatriju zahvalila Udruzi fra Mladen Hrkač na vrijednoj donaciji, te istaknula kako će djeca na odjelu biti oduševljena jer obožavaju električne automobile na daljinski upravljač.

– Nadam se da će im to uljepšati boravak na našem odjelu – poručila je Maretić.

Predsjednik Udruge istaknuo je kako ovo nastavak akcije „Pomozimo zajedno” te da je ovo već 30. vozilo koje je Udruga donirala hrvatskim bolnicama, a još dva vozila su donirali bolnicama u Bosni i Hercegovini.

-Naš cilj je da svaka bolnica, svaki pedijatrijski odjel u bolnicama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ima minimalno jedan ovakav autić, i nadamo se da ćemo uspjeti u tom našem naumu – rekao je Soldo te dodao kako imaju već dogovoreno desetak bolnica i, ukoliko se pojavi još koji donator, do proljeća će uspjeti održati obećanje da će sve pedijatrijske odjele opremiti sa ovakvim autićem za djecu.

sjever.hr

17.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.