Now Reading:
Na Fakultetu organizacije i informatike započeo 12. Tjedan karijere
Full Article 3 minutes read

Na Fakultetu organizacije i informatike započeo 12. Tjedan karijere

Na Fakultetu organizacije i informatike u ponedjeljak je započeo 12. po redu Tjedan karijera u Varaždinu koji ove godine okuplja gotovo 60 renomiranih tvrtki, 26 radionica i u dvije panel rasprave s alumnijima.

Tjedan karijera trajati će do petka 20. listopada, a već prvog dana mnogi studenti iskoristili su priliku i upoznali se s radom domaćih i inozemnih tvrtki i stekli nova znanja i ostvarili prve karijerne prilike.

Nekadašnji model zapošljavanja, u kojem su poslodavci birali svoje zaposlenike, ne vrijedi za FOI-jeve studente. Oni već pri kraju svog obrazovanja na FOI-ju biraju svoje poslodavce, a priliku da im pristupe tvrtke ostvaruju svake godine upravo na Tjednu karijera – najvećem događanju koji spaja studente i poslodavce u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI).

Organizatori su i ove godine pripremili bogat program za studente svih godina studija, a to uključuje nezaobilazni Karijerni špancir, mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom lounge-u koji im omogućava face-to-face komunikaciju. Na Karijernom španciru se i ove godine već prvog dana tražilo mjesto više, jer upravo je to mjesto koje omogućava studentima da biraju najatraktivnije prilike na tržištu rada i potencijalno dogovore i svoja prva radna mjesta, a mogu uživo dogovoriti i stručnu praksu koja je obavezna svim diplomskim studijima, stručnom studiju, a od prošle godine po prvi puta i na sveučilišnom prijediplomskom studiju FOI-ja.

– Naglasak je i ove godine na profesionalnom usavršavanju i na karijernom usmjeravanju mladih. Poslodavci predstavljaju svoja područja u kojima djeluju, pa ovdje studenti mogu upoznati predstavnike poduzeća koja se bave različitim područjima, od projektnog menadžmenta do umjetne inteligencije – dakle sve ono što interesira naše studente informatike, ali i studente ekonomskog usmjerenja koji su sve više interdisciplinarni. Tjedan karijera iznimno je važan i iz aspekta povratka naših alumnija na FOI, koji će ovih dana mlađim generacijama imati priliku ispričati svoju karijernu priču – istaknula je dekanica FOI-ja Marina Klačmer Čalopa.

Nova znanja studenti će moći dobiti i u idućim danima na tematskim radionicama s aktualnim temama iz svijeta IT-a i poduzetništva. Primjerice, studenti mogu naučiti kako napraviti mobilnu aplikaciju za ERP sustav za vrijeme kratke vožnje busom ili kako izraditi vlastiti AI chatbot.

– Bilježimo odličnu posjećenost radionica i većina ih je bila popunjena već prvi dan, a za mnoge postoji lista čekanja, pa će se neke ponoviti u dodatnim terminima – rekla je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja Katarina Pažur Aničić te naglasila da se sudjelovanjem na Tjednu karijera studente potiče da budu proaktivni u razvoju svoje karijere već od studentskih dana.

Poseban interes studenata zabilježen je na panel diskusiji s alumni studentima FOI-ja na temu Moj karijerni put u IT menadžment, dok će drugi dan biti u znaku panelice na temu FOI alumni i strategijski menadžment. 

sjever.hr

17.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.