Now Reading:
TZ Grada Preloga aktivno promovira Prelog kao destinaciju savršenu za sportove na vodi
Full Article 2 minutes read

TZ Grada Preloga aktivno promovira Prelog kao destinaciju savršenu za sportove na vodi

Turistička zajednica Grada Preloga zajedno s članovima Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ te profesorom na Međimurskom veleučilištu, Ivanom Hegedušom, sudjelovala je na zanimljivoj radionici naziva „Water tourism trainings and active tourism services in the Hungarian-Croatian border region“ odnosno „Obuka u vodenom turizmu i usluge u aktivnom turizmu u mađarsko-hrvatskom pograničnom području“.

Radionicu je u Serdahelju organizirala Srednjoeuropska služba za prekogranične inicijative (CESCI), a moderatorica radionice bila je Katalin Fekete, pravna stručnjakinja s impresivnim životopisom i dugogodišnjim radom na području europskih projekata i usklađivanja europskog zakonodavstva. Radionica se prvenstveno usredotočila na iskustva jedinica lokalne samouprave te pružatelja usluga u pograničnom području s vođenjem grupa na rijekama Muri i Dravi, na potrebnu i temeljnu obuku vodiča u skladu s ELESA – „European Learning Syllabus for outdoor Animators“, na sigurnost turista te na infrastrukturu namijenjenu za vodene sportove koja se nalazi na rijekama Muri i Dravi. Istaknute su ključne točke, prednosti i nedostaci neujednačenih propisa važnih za obuku vodiča te je dogovoren nastavak suradnje i daljnja razmjena iskustava.

Turistička zajednica Grada Preloga ujedno je na radionici predstavila aktivnosti u sklopu projekta „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“, dok su članovi Udruge sportske rekreacije „Croatian outdoors“ iz Oporovca predstavili obuku članova za vođenje grupa i pojedinaca na rijekama Muri i Dravi, obuku za aktivni i pustolovni turizam te vlastita iskustva u vođenju grupa i pojedinaca.

Entuzijasti za veslanje iz donjeg Međimurja (Kotoribe, Donje Dubrave, Draškovca i Preloga) nastupili su pod timskim imenom „Međimurci“ na 2. međunarodnom dragon boat kupu Grada Zagreba. Turistička zajednica Grada Preloga priključila se veseloj ekipi te su na otvorenom kupu, u jakoj konkurenciji, osvojili visoko 4. mjesto u veslanju zmajskim čamcem na Jarunu.

Za predstavnike TZG Preloga te Udruge sportske rekreacije „Croatian outdoors“ natjecanje je bilo i savršena prilika za jačanje suradnje s Kajakaškim savezom Zagreba koji će organizatorima 2. Otvorenog dragon boat kupa Grada Preloga, koji će se održati 28. listopada na Marini Prelog, pomoći u provedbi ovog zanimljivog natjecanja.

sjever.hr/prelog.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.