Now Reading:
O požaru u Bjelovaru oglasila se i Fortenova grupa: “Požar nije prouzročio opasnost za zdravlje ljudi”
Full Article 2 minutes read

O požaru u Bjelovaru oglasila se i Fortenova grupa: “Požar nije prouzročio opasnost za zdravlje ljudi”

U ponedjeljak je u zapuštenom pogonu bivše Bjelovarske industrije mesa buknuo požar u kojem je dvoje radnika lakše ozlijeđeno. Pogon je u vlasništvu Fortenove grupe, koja se o požaru oglasila priopćenjem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Kao vlasnici objekta na kojem su se izvodili radovi, poduzimamo sve potrebne korake kako bismo bili dostupni svim odgovornim službama i lokalnoj zajednici, s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja ovom situacijom.

Konzum je nedavno, kao vlasnik nekretnine, opremu proizvodnog pogona prodao tvrtki Metal-mont. Kupnjom opreme, tvrtka Metal-mont je preuzela i punu odgovornost za organizaciju i provedbu preuzimanja opreme na siguran način i uvažavajući sve propise iz područja zaštite na radu. Želimo naglasiti kako požar nije prouzročio opasnost za zdravlje ljudi. Budući da je tvornica prestala s radom prije otprilike 15 godina, u njoj nema nikakvih aktivnih tvari i supstanci te tekućina štetnih za zdravlje ljudi i kvalitetu okoliša. Iako je požar vrlo brzo lokaliziran, zbog udisanja dima nažalost je jedan radnik Metal-monta dobio liječničku pomoć i osjeća se dobro.

Na požarištu je trenutno u tijeku očevid policije i vatrogasaca, nakon čega ćemo raspolagati i s dodatnim informacijama, no prema prvim saznanjima koje smo dobili od tvrtke Metal-mont, požar je izbio tijekom jutrošnjih radova na demontaži opreme, koju su provodili radnici Metal-monta.

Ističemo kako nam je izuzetno žao zbog izbijanja požara u bivšem proizvodnom pogonu Bjelovarske industrije mesa, zbog čega se ispričavamo, prije svega svim stanovnicima Bjelovara i okolice. –

foto – arhiva

sjever.hr

16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.