Now Reading:
Koprivničanci prvi na Dječjem Gastru Turopolja – gulaš koji su skuhali izviđači Kamengrada proglašen najukusnijim
Full Article 2 minutes read

Koprivničanci prvi na Dječjem Gastru Turopolja – gulaš koji su skuhali izviđači Kamengrada proglašen najukusnijim

Članovi Odreda izviđača “Kamengrad” iz Koprivnice nastupili su ove subote na 12. memorijalu ““Nitko da ne dođe, do prijatelj drag” koje Turopoljska udruga skauta “Tur” organizira u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, nekadašnjeg izviđačkog voditelja i hrvatskog branitelja koji je domovinu branio u gradu heroju Vukovar.

Osim u izviđačkim disciplinama natjecali su se u spremanju gulaša koji su nakon toga ponudili građanima na konzumaciju, a oni su ih nagradili dobrovoljnim prilozima koje su izviđači iz Velike Gorice odlučili donirati SOS Zajednici mladih Velika Gorica.

Izviđači Kamengrada „izdominirali”

Gulaše je ocijenilo petero mladih iz SOS zajednice koji su neovisno i prema vlastitom ukusu odlučili o pobjedniku. Najbolji gulaš, prema njihovoj ocjeni, skuhali su izviđači odreda “Kamengrad” iz Koprivnice, koji su iako zaštićeni šifrom do samog proglašenja, osvojili prva dva mjesta u kuhanju. Trećim je ocijenjen gulaš ekipa iz “Okića”.

Skupljeno više od 400 eura

SOS zajednica mladih Velika Gorica u sastavu Dječjeg doma – SOS Dječje selo Lekenik brine o dobrobiti mladih lišenih adekvatne roditeljske skrbi i njihovom životnom osamostaljivanju. Dragovoljnim prilozima građana tako je prikupljeno 417 eura, koliko će biti donirano SOS Zajednici mladih sa željom da osjete ljubav i brigu lokalne zajednice u kojoj žive.

sjever.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.