Now Reading:
Trakošćan ponovno aktualna tema, Stričak: „Radovi su se pokrenuli, jezero će biti očišćeno ali samo zato jer Čačić više nema doticaja s tim projektom”
Full Article 3 minutes read

Trakošćan ponovno aktualna tema, Stričak: „Radovi su se pokrenuli, jezero će biti očišćeno ali samo zato jer Čačić više nema doticaja s tim projektom”

Da je čišćenje Trakošćanskog jezera od nataloženog mulja jedna od aktualnih i gorućih tema koja se redovno proteže, kako u medijima, tako na sjednicama Županijske skupštine Varaždinske županije, pokazano je još jednom na posljednjoj sjednici Skupštine.

Naime, pitanja o Trakošćanu redovno pristižu iz redova Reformista, pa nakon Natalije Martinčević te Željka Bedekovića, na red je stigao i vijećnik Luka Brezovec koji je na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine istaknuo kako je sa obiteljskim prijateljima iz Zadra bio u obilasku županije te su, između ostalog, posjetili i Trakošćan i ostali razočarani prizorom.

– Ja sam im samo mogao reći da je riječ o projektu koji stagnira već dvije godine. Zato me zanima ima li kakvih pomaka vezano za Trakošćan te hoće li se to riješiti do kraja godine kako je navedeno novim rokom ili će nam još jedna turistička sezona propasti – rekao je Brezovec.

Slična su pitanja već postavljana na prijašnjim sjednicama Skupštine, pa je tako, primjerice, Željko Bedeković jednom prilikom istaknuo kako je turistička sezona 2022. bila ubijena, ubijena je i 2023. te da turizam u Trakošćanu trenutno spava, dok je Natalija Martinčević istaknula kako se radi o turističkom biseru Varaždinske županije.

Treba inače spomenuti da je ugovor za čišćenje akumulacijskog jezera Trakošćan od nataloženog sedimenta sa izvođačima radova potpisan 23. ožujka 2021. godine, mandatu prethodnog župana Radimira Čačića.

Da se o Trakošćanu već u više navrata raspravljalo, istaknuo je župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak koji je rekao kako su se radovi ponovno pokrenuli.

– Da, pokrenulo se, radi se. Jezero će biti očišćeno od mulja, ali samo zato jer Čačić više nema doticaja s tim projektom. Kad je bio župan, kad je bio zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda, kad je petljao i prtljao sa Borisom Raušem, kad je Boris Rauš slao dopise u Hrvatske vode da je četiri metra mulja, a ne dva. Tko je održavao presice? Tko je bio glasnogovornik Borisa Rauša? Čačić. Znači Čačić više nema s tim doticaja i sad se kreće i radi se. I biti će riješeno – rekao je župan te osvrnuo i na dio pitanja sa turističkom sezonu za koju je rekao da je bila nikad bolja.

– U prvih 8 mjeseci smo premašili prošlogodišnju brojku od preko 200 tisuća noćenja. Turistička sezona je nikad bolja, opet obaramo rekorde. Pa valjda i to govori o angažmanu i županijskih službi i turističkih zajednica – rekao je župan Stričak.

n.p.bajz/sjever.hr

15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.