Now Reading:
Ne propustite priliku proslaviti čari jeseni na Gljivarenju v Stubakima!
Full Article 1 minutes read

Ne propustite priliku proslaviti čari jeseni na Gljivarenju v Stubakima!

Turistička zajednica i Općina Stubičke Toplice zajedno organiziraju tradicionalnu jesensku manifestaciju – 26. Gljivarenje v Stubakima. Ova manifestacija na rasporedu je u subotu, 21. listopada, i pružit će posjetiteljima priliku da istraže ljepotu okolne šume i prirode te uživaju u raznovrsnim sadržajima.

Događanje počinje ujutro, već u 10 sati, s odlaskom u šumu na tradicionalno branje gljiva. Svježe ubrane gljive će biti predmet determinacije od 12 do 13 sati, uz stručno vođenje mentora Mladena Strižaka.

Osim gljivarenja, manifestacija nudi brojne aktivnosti za djecu i odrasle. Od 12 do 15 sati, bit će dostupan animacijski kutak za djecu. Odrasli će uživati u raznim kulinarskim delicijama, uključujući gljivarske i lovačke kotliće, ukusni fiš paprikaš, uz brojne specijalitete s vrganjima i gljivama. Tu su i domaći tradicijski kolači, pečeni kesteni, raznovrsne slastice od kestena i različita pića.

Kako bi upotpunili dan, Tamburaški sastav Podvinčani će zabavljati posjetitelje svojim izvedbama domaćih popevki. Osim toga, održat će se i likovna kolonija s temom gljivarenja, koja će pružiti dodatnu umjetničku notu manifestaciji.

sjever.hr/mdjak
15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.