Now Reading:
Na hodočašću Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ u Mariji Bistrici okupilo se 500 članica, pridružio im se i premijer Plenković
Full Article 1 minutes read

Na hodočašću Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ u Mariji Bistrici okupilo se 500 članica, pridružio im se i premijer Plenković

U subotu je u Mariji Bistrici održano prvo nacionalno hodočašće Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”, između ostalih bili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Boravak u Mariji Bistrici iskoristili su i za kratki obilazak Svetišta Majke Božje Bistričke. Razgledali su sakralne objekte koji su u potresu i obnovljeni su preko Fonda solidarnosti.

Izvršene su konstrukcijske ili cjelovite obnove Kapele Marije Magdalene u Humu Bistričkom, te Bazilike MBB-e i cinktora Svetišta MBB-e, a također u Župi Laz obnovljena je i župna crkva sv. Andrije. Domaćini u obilasku bili su rektor Svetišta Domagoj Matošević i načelnik Josip Milički.

I premijer Plenković i ministrica Obuljen Koržinek izrazili su zadovoljstvo uspješnim apliciranjem na natječaje, koji su u konačnici donijeli važnu obnovu sakralnih objekata na području općine Marija Bistrica.

Na hodočašću se okupilo 500 članica HDZ-a, a održana je i mini klauzura.

FOTO: RMB i Facebook HDZ Krapinsko-zagorske županije

sjever.hr 15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.