Now Reading:
Grad Lepoglava u šest mjeseci iz Fonda solidarnosti osigurao 2,3 milijuna eura bespovratnih sredstava
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava u šest mjeseci iz Fonda solidarnosti osigurao 2,3 milijuna eura bespovratnih sredstava

Grad Lepoglava je, kao i veliki broj jedinica lokalne samouprave, osigurala bespovratna sredstva na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koja se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi.

Ono što posebno izdvaja Grad Lepoglavu je to što je Lepoglava osigurala iznos od 2,3 milijuna eura bespovratnih sredstava za sanaciju komunalne infrastrukture koja je završena do kraja lipnja ove godine kako je bio i zadani rok za završetak svih radova.

Sredstva su uložena u sanaciju mosta Putine na rijeci Bednji, četiri klizišta na području Lepoglave te u obnovu 11 dionica cesta ukupne dužine 10 kilometara.

Sanirani most Putine na rijeci Bednji, iako je završen krajem lipnja, svečano je otvoren početkom listopada ove godine, a prema riječima gradonačelnika Marijana Škvarića ovaj most, prije svega, spaja poljoprivredne površine građana Lepoglave, ali i Kaznionice u Lepoglavi.

-Nakon potresa i prirodnih nepogoda, most nije bio prohodan, te su zemljišta bila zapuštena odnosno nisu se mogla obrađivati. Sanacijom i njegovim otvaranjem vjerujem da će se dogoditi revitalizacija ovog zemljišta – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Dodao je gradonačelnik kako su uz sanaciju mosta sanirana i četiri klizišta i 11 dionica nerazvrstanih cesta u dužini od oko 10 kilometara.

Putem ŽUC-a Varaždinske županije je, također, na području Lepoglave kroz godinu dana uloženo milijun eura. Dva klizišta sanirana su na području Kameničkog Podgorja, na nekoliko dionica stavljen je novi asfalt, a u tijeku je izgradnja nogostupa na području Žarovnice.

Grad Lepoglava u prednosti je u odnosu na druge gradove kada je riječ o povlačenju EU sredstava na nacionalnoj razini, a na godišnjoj razini postigla je najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu u povijesti. I sve to zahvaljujući gradonačelniku i njegovim radišnim suradnicima.

msopek/sjever.hr 15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.