Now Reading:
Općina Stubičke Toplice provodi mnoge infrastrukturne projekte – asfaltiraju se ceste, izgrađuje i oprema dječje igralište, gradi Rekreacijski centar
Full Article 2 minutes read

Općina Stubičke Toplice provodi mnoge infrastrukturne projekte – asfaltiraju se ceste, izgrađuje i oprema dječje igralište, gradi Rekreacijski centar

Na sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica usvojeno je načelnikovo polugodišnje izvješće o radu, prenosi Radio Stubica.

Načelnik Josip Beljak je rekao kako je velik dio infrastrukturnih radova bio vezan uz protupotresnu obnovu, za što je Općina dobila oko 823 tisuće eura, što je preko 6 milijuna kuna. Kada se uzme u obzir da se godišnje u asfaltiranje cesta ulaže 70 do 80 tisuća eura, vidi se da je u ovoj godini u cestovnu infrastrukturu utrošen desetogodišnji iznos.

Osim toga završen je i projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta u centru Stubičkih Toplica, započela je izgradnja Rekreacijskog centra u Strmcu Stubičkom za što je od Ministarstva turizma dobiveno 20 tisuća eura, a kroz Fond solidarnosti sanirani su unutarnji dijelovi zgrade Dječjeg vrtića u vrijednosti 11 tisuća eura te je provedeno niz drugih komunalnih radova.

Na sjednici je donesen i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Načelnik je istaknuo kako je Općina u malom minusu jer su u prvoj polovici godine nastali brojni troškovi, a još uvijek se čekaju određeni prihodi, posebno iz Fonda solidarnosti gdje je ostvareno financiranje troškova sanacije cestovne infrastrukture od 100 posto. Minus iznosi 226 tisuće eura, odnosno ukupni prihodi, zajedno s proračunskim korisnicima realizirani su u iznosu od milijun i 446 tisuća eura, a rashodi iznose milijun i 673 tisuće eura.

FOTO: Radio Stubica

sjever.hr/Radio Stubica 13.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.