Now Reading:
Odlične vijesti za Međimurce – Centar znanja na prostoru bivše vojarne odabran među deset pilot projekata koji će dobiti europsku tehničku pomoć
Full Article 1 minutes read

Odlične vijesti za Međimurce – Centar znanja na prostoru bivše vojarne odabran među deset pilot projekata koji će dobiti europsku tehničku pomoć

U Bruxellesu se ovoga tjedna, od 9. do 12. listopada, održava 21. po redu Europski tjedan regija i gradova, najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih regija i gradova.

Tjedan posvećen regionalnoj politici ove se godine održavao pod sloganom “Uspješne regije za snažniju Europu”, a okupio je više tisuća sudionika sa stotinama govornika iz cijele Europe.

Na ovogodišnje okupljanje stigao je međimurski župan Matija Posavec, koji je na svojem Facebook profilu istaknuo kako Europska unije teži snažnim regijama, njihovom osnaživanju povezivanjem i projektnom aktivnošću, kako bi se maksimalno iskoristili svi potencijali.

– U tom kontekstu, stigla nam je i obavijest Europske komisije da je cijeli koncept razvoja Centra znanja na prostoru bivše vojarne u Čakovcu odabran među deset pilot projekata u Hrvatskoj koji dobiva tehničku pomoć, na način da će opća uprava Europske komisije angažirati neovisne stručnjake koji će izravno pružati smjernice o vrijednostima održivosti, uključivosti i daljnjeg razvoja projekata na tom prostoru, na kojem je snažno angažirana Javna ustanova za razvoj REDEA – poručio je župan Posavec na svojem Facebook profilu.

Projekt je odabran u okviru programa održivosti “Novi europski Bauhaus”

n.p.bajz/sjever.hr/ fb Matija Posavec

13.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.