Now Reading:
Ne propustite „vještičje popodne“ u Krapini! Evo što vas očekuje na ovom nesvakidašnjem događanju
Full Article 2 minutes read

Ne propustite „vještičje popodne“ u Krapini! Evo što vas očekuje na ovom nesvakidašnjem događanju

Zadnji sunčani dani su pred nama, a pred vama je prilika da saznate svašta zanimljivoga o vješticama! Rezervirajte svoje subotnje poslijepodne za posve neobična vještičja sprehajanja u Parku Matice hrvatske u Krapini.

Turistička zajednica Grada Krapine zajedno s krapinskim ustanovama i udrugama priprema bogat i zanimljiv program u sklopu Dana Europske baštine u Krapini od 15 do 18 sati u Parku Matice hrvatske, kod Glazbenog paviljona.

Iz KUD Krapina poručuju kako znaju sve tajne o krapinskim coprnjicama, a u subotu možete i vi saznati te tajne. Naime, krapinske gradske vlasti nastojale su otkriti „coprnjice“ i kazniti ih za njihova zlodjela. Sačuvani dokumenti pokazuju da je krajem 17. i prvoj polovici 18. stoljeća zbog „coprije“ spaljeno u Krapini više žena. A kako su coprale i na koje načine su zbog toga bile kažnjavane moći ćete saznati u Parku Matice hrvatske.

Gradska knjižnica Krapina donosi Pričaonicu: „Mjesta ima na metli svima“ (čitanje slikovnice), „Metloboj“ – igru gdje se metlama pogađaju mete (golovi) loptama, „Pri kotlu“ – kotao sa vještičjim receptima i radionicu izrade dekoracija na metlicama sa suhim cvijećem i vještičjim elementima. Bit će tu i mađioničarska predstava „Maštaj, sanjaj, čaroliju stvaraj“ i „Mala škola magije“, kostimirana likovna radionica, predstava za djecu „Nevolje princeze Lijepe“, plesni nastup „Hogwarts“, polaganje za Vještičju vozačku dozvolu, escape room i prefini vještičji gulaš.

A nakon veselih događanja u Parku Matice hrvatske, u 18 sati Kristijan Petrović, varaždinski novinar, entuzijast i istraživač i „The Dark storyteller“ predstavit će mutnu i zamračenu stranu povijesti kroz predavanje na temu „Nečastive – povijest vještica od antike do danas“. Napomena- predavanje nije namijenjeno djeci i mlađim osobama!

I Muzej krapinskih neandertalaca sudjeluje u obilježavanju Dana Europske baštine kroz izložbe, radionice i projekcije animiranih filmova.

foto: sveti-kriz-zacretje.hr
sjever.hr
12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.