Now Reading:
Kakav je bio život grofova Erdödy, kakvu je tortu spremala grofica Luisa i kakav je automobil vozio grof? Dođite u petak u Novi Marof i dobit ćete odgovore!
Full Article 2 minutes read

Kakav je bio život grofova Erdödy, kakvu je tortu spremala grofica Luisa i kakav je automobil vozio grof? Dođite u petak u Novi Marof i dobit ćete odgovore!

Prije jednog stoljeća, 1923. godine, grofovi Erdödy otišli su iz Novog Marofa, a priču o njihovom životu na tom području moći ćete čuti ovog petka, 13. listopada.

Događanje koje će početi u 15.30 na samom lokalitetu, u perivoju dvorca u Novom Marofu, organizira Turistička zajednica grada Novog Marofa i iako dvorac danas ima sasvim drugu namjenu, zahvaljujući suradnji s Općom bolnicom Varaždin – Službom za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, posjetitelji će moći vidjeti dijelove dvorca u kojima su grofovi boravili i živjeli.

Kako je sve počelo? Kako je nastao Majur? Kakav je bio život grofova Erdödy u Novom Marofu i što su nam ostavili u nasljeđe? Kakvu tortu je grofica Lujza spremala i kakav je automobil vozio grof?

Odgovore na sva ova pitanja moći ćete dobiti ovoga petka. Obilazak perivoja Erdödy uz stručno vodstvo prof. Ivane Žmegač počet će u 15.30, a od 17 sati Tibor Martan održat će predavanje o životu grofice Luise.

Za 17.30 najavljeno je predstavljanje i degustacija kruščića (slatka i slana verzija kruščića) i torte grofice Luise (torta od oraha), a predstavit će ih Božica Brkan, književnica, novinarka i urednica internetskog magazina o hrani Oblizeki – zalogaj za svaki dan.

Automobil grofa Rudolfa- kratko scensko uprizorenje – Kulturno-umjetnička udruga “Magda i Luisa” zadužena je za kratko scensko uprizorenje automobila grofa Rudolfa, a u 18 će sati početi koncert Vokalnog ansambla Duga, pod vodstvom Marija Bokuna.

a.kučić/sjever.hr
12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.