Now Reading:
I ovogodišnji listopad u Krapini u znaku zagorske glazbe: ne propustite tradicionalni festival „Krijesnica”
Full Article 1 minutes read

I ovogodišnji listopad u Krapini u znaku zagorske glazbe: ne propustite tradicionalni festival „Krijesnica”

Već tradicionalno, listopad je rezerviran za održavanje Zagorskog glazbenog festivala “Krijesnica” koji će se održati u svom 27. izdanju u petak,13. listopada u Festivalskoj dvorani od 20 sati pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine.

Festival i ove godine donosi splet novih popevki u izvođenju poznatih izvođača i zagorskih sastava. Promocija je to svih vidova zagorske glazbe isključivo na kajkavskom: nastupi solista, malih glazbenih sastava violinskih, tamburaških i tzv. alpskog štiha, KUD-ova i malih vokalnih sastava.

Ovogodišnji, 27. ZGF “Krijesnica” kajkavsku glazbenu škrinjicu obogatit će sa 16 novih popevki, a s nama će i ovoga puta biti prijatelji Krijesnice: Kavaliri, Faringaši, Vlado Ferenčak i Carpona band, Andrija Kos, AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, Srečko Blažičko, Božek Meštrović, Kvartet Stubaki, ŽVA Fiola, Željko Grozaj, Veronika Jambrek i Lea Lovrenčić, dok će se po prvi puta ljubiteljima Krijesnice predstaviti Nenad Flegar, Ivica Šeperić, Marko Jašek i Mladen Vunarić.

Ulaznice za 27. zagorski glazbeni festival “Krijesnica” mogu se kupiti na blagajni dvorane Pučkog otvorenog učilišta Krapina još u četvrtak i petak od 13 do 17 sati.

sjever.hr
12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.