Now Reading:
Grad Ludbreg osigurao prijevoz za osnovnoškolce iz Kućana – Bilić: Omogućili smo ravnopravan status učenika, ali i sigurniji put do škole
Full Article 1 minutes read

Grad Ludbreg osigurao prijevoz za osnovnoškolce iz Kućana – Bilić: Omogućili smo ravnopravan status učenika, ali i sigurniji put do škole

Od 13 naselja na području Grada Ludbrega osiguran prijevoz autobusom do Osnovne škole Ludbreg dosad nisu imali učenici iz Kućana te samog Ludbrega.

Od ponedjeljka 16. listopada i učenici iz Kućana do škole će se voziti autobusom. Prijevoz osnovnoškolaca funkcionira na način da Varaždinska županija kao osnivač Osnovne škole Ludbreg osigurava prijevoz za svu djecu koja su udaljena 5 kilometara i više od škole. To uključuje učenike iz naselja Apatija, Čukovec, Bolfan i Segovina. Prijevoz za sve ostale učenike, njih 316, financira se iz proračuna Grada Ludbrega.

-Činjenica je da do sad jedino djeca iz naselja Kućan nisu imala osiguran prijevoz, uz naravno djecu iz samog Ludbrega. Kako bismo omogućili ravnopravan status učenika, ali i sigurniji put do škole, osnovnoškolci iz Kućana sada će do škole ići autobusom. Oni do škole moraju ići cestom D24 koja nikako nažalost da dođe na red za uređenje te im ovime omogućujemo povećanje sigurnosti na putu do škole – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U naselju se uređuje i autobusno stajalište kako bi učenici imali sigurno mjesto za ulazak i izlazak iz autobusa.

foto: ilustracija
sjever.hr
12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.