Now Reading:
Započinje obnova fasade Područne škole u Gardinovcu. Posavec: Područne škole treba razvijati jer predstavljaju vrelo života malih sredina
Full Article 2 minutes read

Započinje obnova fasade Područne škole u Gardinovcu. Posavec: Područne škole treba razvijati jer predstavljaju vrelo života malih sredina

Započinje obnova fasade na zgradi područnog školskog odjela u Gardinovcu koji djeluje u sklopu Osnovne škole Belica. Ugovor između Međimurske županije i tvrtke izvođača – Gips monta – M iz Čakovca vrijedan je 53.984 eura, a ulaganjem će se postići ne samo vizualni efekt, već i uštede te viša razina komfora za učenike i nastavnike.

Župan Matija Posavec u nekoliko je navrata naglašavao da područne škole treba razvijati jer predstavljaju vrelo života malih sredina, bez obzira na broj učenika koji ih pohađaju.

U ranijem razdoblju mnogo je uloženo i u matičnu školu u Belici: izgrađeno je stepenište te rekonstruirano potkrovlje čime je proširen školski prostor, a sada je – nakon ljetnog investicijskog niza u nekoliko škola – na red došla obnova fasade Područne škole Gardinovec.

Međimurska županija ne staje s investicijama ulaganja u obrazovanje, te je tako u planu rekonstrukcija školske zgrade u Zasadbregu, vrijednosti 133.000 eura, kako bi se omogućila jednosmjenska nastava, zatim rekonstrukcija i opremanje školske kuhinje u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca u Vratišincu za 34.000 eura, kao i uređenje kuhinje Osnovne škole Draškovec za 9.800 eura. U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, investicijom vrijednom više od 116.000 eura ugradio se kotao za centralno grijanje te rekonstruirao cjevovodni sustav, dok u Graditeljskoj školi Čakovec slijedi uređenje vanjskog sportskog igrališta, vrijednog 50.000 eura.

Općina Belica navedenu investiciju financira u iznosu od 50 posto.

sjever.hr 11.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.