Now Reading:
Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda proslavio 69. rođendan
Full Article 2 minutes read

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda proslavio 69. rođendan

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, koji se nalazi u Općini Budinščina, u petak je proslavio svoj Dan, odnosno 69. obljetnicu.

Kako je istaknuo ravnatelj Centra, Denis Sušac, radi se o Centru koji skrbi o korisnicima od 7. do 21. godine s lakim intelektualnim teškoćama. Dodao je kako nažalost imaju problema s kadrovima.

– Imamo dovoljno stručnjaka da možemo obaviti posao na zadovoljavajući način, međutim tu postoji prostora za značajne pomake. Imamo problema sa slabim odazivom u vezi natječaja koji raspisujemo, također imamo problem sa odljevom postojećeg kadra – rekao je ravnatelj, te dodao kako je Centar jedan od, ako ne i jedina, ustanova u Hrvatskoj koja je ove godine povećala svoj smještajni kapacitet za otprilike 8 posto.

Da se u Centar ulaže pokazuju i brojke. Kako je rekao ravnatelj, samo ove godine do sada je ostvareno 450 tisuća eura investicija. Jedna od većih investicija ove godine zasigurno je bila i obnova krovišta.

Da je suradnja između Općine Budinščina i Centra odlična, istaknuo je općinski načelnik Radovan Hercigonja.

– Možemo slobodno reći da Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda danas diše punim plućima – rekao je načelnik te dodao kako je Centar imao niz građevinskih pothvata pri čemu se osvrnuo na promjenu kompletnog krovišta.

Nismo si mogli dozvoliti u 21. stoljeću da krovište na ovakvoj zgradi prokišnjava. Hvala i resornom Ministarstvu i svima koji su se uključili u ovo – rekao je načelnik te najavio i radove u kotlovnici čime bi Centar dobio kvalitetno grijanje.

– Želim da ova ustanova i dalje funkcionira na području naše Općine. Ja sam još uvijek mišljenja i zalagati ću se u svojem mandatu, da ovakva ustanova ostane. Želim im svu sreću ovog svijeta, da radi na dobrobit dječice koje pohađaju ovu školu, a djelatnicima i ravnatelju želim puno uspjeha u daljnjem radu i da nastave dalje raditi ovako dobro – poručio je načelnik Hercigonja.

n.p.bajz/sjever.hr

29.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.