Now Reading:
Niti loše vrijeme nije spriječilo 300 zaljubljenika u trčanje da otkriju ljepote Općine Veliki Bukovec i utrke „Cener tri rijeke”!
Full Article 3 minutes read

Niti loše vrijeme nije spriječilo 300 zaljubljenika u trčanje da otkriju ljepote Općine Veliki Bukovec i utrke „Cener tri rijeke”!

U Općini Veliki Bukovec, unatoč izazovnom vremenu, održana je druga po redu utrka “Cener tri rijeke”. Utrci po makadamskim šumskim i poljskim putevima sudjelovalo je oko 300 trkača i trkačica koji su se utrkivali na utrkama od 10 kilometara i na građanskoj utrci od 3 kilometra.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić istaknuo je kako je ove godine uz potporu Općine uspješno organizirana i druga utrka „Cener tri rijeke”.

-Bez obzira na vrijeme, iznenađujući je broj natjecatelja – preko 300 trkača. Cilj utrke “Cener tri rijeke” je da maknemo ljude od doma, da se maknu od televizora, računala i mobitela, pogotovo naši mladi te da se svi zajedno družimo – objasnio je Vrbanić.

Općinski načelnik istaknuo je kako utrka „Cener tri rijeke” doprinosi i turističkoj promociji Općine.

-Definitivno opet jedna jako velika promocija za Općinu te ćemo nastaviti na taj način funkcionirati i raditi. Rekreacijom i sportom želimo promovirati našu općinu i jednostavno ljude potaknuti na druženje i određeni vid društvenih djelatnosti – zaključio je Vrbanić.

Na utrci „Cener tri rijeke” trkači i trkačice prolazili su makadamskim šumskim i poljskim putevima okruženi predivnom prirodom uz rijeke Plitvicu, Bednju i Dravu. Trčati se moglo na jednoj od dvije utrke, na 3 kilometra ili 10 kilometara.

-Oko 300 trkača odazvalo se utrci, a iako je bilo 400 prijavljenih trkača i trkačica, s obzirom na vrijeme i vanjske uvijete izuzetno smo zadovoljni odazivom – rekli su organizatori.

Organizatori su objasnili i kako je došlo do utrke “Cener tri rijeke”.

-Nekolicina nas bavila se nogometom, a potom je odlučila baviti se trčanjem. Postizali smo jako dobre rezultate pa smo odlučili organizirati utrku kako bi pokazali ljepote našeg kraja i gdje mi trčimo. Baš zato ova utrka nosi ime tri rijeke – naša općina leži na tri rijeke: Plitvica, Drava i Bednja i po tome je poznata – objasnili su organizatori.

Za sve prijavljene osiguran je startni paket, a za najbrže su osigurane i nagrade sponzora. Najbolja u utrci 10km bila je Ivana Zeljko, drugo mjesto pripalo je Nadi Siladi, dok je treća bila Lucija Sačer. U muškoj kategoriji na 10km najbolji je bio Andrej Hladnik, ostavivši iza sebe samo za sekundu Božidara Vujića, dok je treće mjesto pripalo Jurici Tomac.

U utrci građana na 3km, u muškoj kategoriji najbolji je bio Zoran Križanić, drugo mjesto osvojio je Ino Šepec, dok je treći najbrži bio Dario Posavec. U ženskoj kategoriji, najbrža je bila Mateja Golenja, na drugom mjestu završila je Maja Golec, dok je Ivani Novak pripalo treće mjesto.

sjever.hr
26.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.