Now Reading:
VELIKA ČAST Ekipa DVD-a Donji Kneginec kao predstavnik Hrvatske na slovenskom državnom natjecanju
Full Article 3 minutes read

VELIKA ČAST Ekipa DVD-a Donji Kneginec kao predstavnik Hrvatske na slovenskom državnom natjecanju

U Sloveniji u Gornjoj Radgoni u nedjelju je održano Državno vatrogasno natjecanje, a gostujuća ekipa koja je predstavljala Hrvatsku bila je muška A ekipa DVD-a Donji Kneginec. Radi se o Društvu s područja Općine Gornji Kneginec, a u Sloveniju su otišli na poziv Hrvatske vatrogasne zajednica.

Kako je objasnio predsjednik DVD-a Donji Kneginec, Filip Pofuk, i sam član muške ekipe, više je nego sretan što su pozvani da Hrvatsku predstavljaju u Sloveniji.

Jedina smo muška A ekipa iz cijele Hrvatske koja predstavlja našu državu u Sloveniji. Velika nam je čast da smo dobili poziv od Hrvatske vatrogasne zajednice, ali to je samo dokaz koliko je naša muška ekipa dobra – rekao je predsjednik DVD-a te dodao kako je muška A ekipa ove godine osvojila treće mjesto u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, čime su se direktno plasirali na Državno vatrogasno natjecanje u Hrvatskoj koje će se održati 2025. godine u Zadru.

– Velika je to stvar za naš mali DVD. Ovo je naše prvo Međunarodno natjecanje na kojem sudjelujemo kao Društvo, ali nadam se da nije i zadnje – rekao je predsjednik Pofuk i zahvalio cijeloj ekipi na predanom radu i trudu.

Zapovjednik DVD-a Mihael Magdić, također član ekipe, objasnio je o kakvoj se vježbi radilo.

– Radili smo vježbu koja je u prvom dijelu ista kao sto radimo u Hrvatskoj s istim pravilima, samo što je umjesto suhe vježbe bila mokra vježba uzimanjem vode iz bazena pomoću motorne pumpe – objasnio je zapovjednik i rekao kako postoji i drugi dio vježbe, onaj taktični, sa rušenjem meta, čvorovima, aparatima za gašenje i ostalim segmentima koji se u Hrvatskoj ne vježbaju jer nisu takva pravila.

– Vrlo smo se dobro snašli i ponijeli dobre dojmove jer se radi o jako zanimljivoj i atraktivnoj vježbi kakve u Hrvatskoj nema. Mislim da smo dostojno predstavljali našu državu, ali i Varaždinsku županiju i Općinu Gornji Kneginec. Hvala Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici što su nas pozvali – rekao je zapovjednik Magdić te pohvalio cijelu ekipu.

Prilikom proglašenja pobjednika na natjecanju, gostujućem DVD-u zahvalili su na sudjelovanja. Organizatori su ujedno istaknuli kako Slovenija i Hrvatska dobro surađuju, a to se najviše pokazuje za vrijeme elementarnih nepogoda.

Iskreno i veliko hvala Republici Hrvatski na svoj pomoći za vrijeme poplava. To zasigurno nećemo zaboraviti – poručili su slovenski vatrogasci.

n.p.bajz/sjever.hr

24.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.