Now Reading:
Župan Koren potpisao Ugovor za rekonstrukciju školskog igrališta SŠ Koprivnica, vrijedan više od milijun eura  
Full Article 2 minutes read

Župan Koren potpisao Ugovor za rekonstrukciju školskog igrališta SŠ Koprivnica, vrijedan više od milijun eura  

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko – križevačke potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskog igrališta Srednje škole Koprivnica, vrijedan više od milijun i sto tisuća eura s PDV-om, a sredstva je osigurala Županija u svom proračunu.

Ugovor je uime osnivača potpisao župan Darko Koren s izvođačem radova.

Župan je izrazio zadovoljstvo ovim projektom, što je još jedan doprinos boljim materijalnim uvjetima u sektoru obrazovanja, te kazao:

Iznimno nam je drago što smo krenuli s rekonstrukcijom i uređenjem igrališta, a ovaj projekt osim vrijednosti za školski sport i rekreaciju građana, ima i urbanističku komponentu. Nedavno smo svjedočili otvorenju Centra kompetentnosti te vjerujem da ćemo novouređenim igralištem zaokružiti tu cjelinu koja će biti na zadovoljstvo i ponos građana Koprivnice. Zahvaljujem i izvođaču radova te vjerujem da će se projekt uspješno i na vrijeme realizirati – istaknuo je Koren.

Ravnatelj koprivničke Srednje škole Mario Latin također je izrazio zadovoljstvo projektom te se osvrnuo na nastavu tjelesne kulture, koja će uz nove prostore biti adekvatnije organizirana, a posebno je istaknuo mogućnost vježbanja atletskih disciplina na novouređenom igralištu.

Što se tiče konkretnih radova, planira se sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine se u potpunosti uklanjaju te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana. Također će se urediti kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

sjever.hr 19.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.