Now Reading:
Za vrtić u Đurmancu osigurano  gotovo 20 tisuća eura,  dječje igralište dobit će nove sprave
Full Article 2 minutes read

Za vrtić u Đurmancu osigurano  gotovo 20 tisuća eura,  dječje igralište dobit će nove sprave

Kako bi mališanima u vrtiću osigurala što bolje uvjete Općina Đurmanec provodi projekt pod nazivom „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića“.

Radi se o projektu iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023.godini Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

-Cilj programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića. Provođenjem ovog projekta omogućit će se raznolikost prostora za igru, a ono što je jednako važno poboljšat će se sigurnost djece u prostorijama objekta, ali i izvan njega – pojasnio je načelnik Damir Belošević, zadovoljan što je u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade osiguran još jedan projekt odnosno nova financijska sredstva koja dolaze na područje općine.

Cilj projekta je opremanje igrališta i okoliša Dječjeg vrtića Đurmanec.

-Projektom će se nadopuniti postojeći prostor dječjeg igrališta novim spravama. Dodatno će se urediti i vanjski prostor kako bi se zadovoljile različite potrebe djece te podigla razina sigurnosti – zaključio je Belošević.

Sam korisnik projekta je Općina Đurmanec, a njegova ukupna vrijednost je 19.143,88 eura. Odobrena bespovratna sredstva iznose do 13.729,82 eura.

Projekt će se dovršiti do kraja listopada.

sjever.hr 19.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.