Now Reading:
U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku – Župan Stričak: Županija u ovoj proračunskoj godini za razvoj sporta izdvojila dva do tri puta više sredstava
Full Article 3 minutes read

U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku – Župan Stričak: Županija u ovoj proračunskoj godini za razvoj sporta izdvojila dva do tri puta više sredstava

Odigranim prvim servisom, varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić na simboličan su način otvorili dva novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku s tribinama, a koja se nalaze na površini u krugu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Ukupna vrijednost projekta s nadzorom i projektnom dokumentacijom iznosi 148.651,26 eura, od toga Varaždinska županija sufinancira 50% sa 74.325,63 eura, te Grad Ivanec također s 50%.

Ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić istaknuo je kako su ivanečka osnovna škola, Grad Ivanec, pa i cijela Varaždinska županija jedna prava sportska sredina.

-Mene iznimno veseli, Ivančan sam, često prolazim kraj naše škole, pogledam na igralište i naša igrališta su puna djece. I zato se grade igrališta; da bi djeca bila na njima, a ne da bi zjapila prazna. Ivanečka igrališta su puna djece zahvaljujući kvalitetnom sportskom radu, entuzijazmu mnogih ljudi i na tome im velika hvala – izjavio je ravnatelj Jagić istaknuvši kako je iznimno ponosan na sportsku ekipu.

-Osim odbojkašica koje su aktualne državne prvakinje u kategoriji 5. i 6. razreda i apsolutnoj kategoriji, uz njih su na državnom natjecanju sudjelovali i učenici iz nogometa i rukometa – rekao je ravnatelj Jagić.

Župan Stričak, uz ivanečke odbojkašice koje su se kući vratile sa zlatom, spomenuo je i zlatni uspjeh Prve gimnazije Varaždin u atletici za djevojke, srebrnu medalju na državnom prvenstvu u stolnom tenisu koju su osvojili učenici Elektrostrojarske škole, dok su se učenici Druge gimnazije Varaždin sa Svjetskog školskog prvenstva u nogometu iz Maroka vratili brončani.

-Vjerujem da same te medalje dovoljno govore kako Varaždinska županija kao osnivač tih škola iznimno ulaže u razvoj sporta u školama, ne samo kad govorimo o obaveznom predmetu, nego i izvannastavnim aktivnostima. Također, napominjem da je Županija u ovoj proračunskoj godini za razvoj sporta izdvojila dva do tri puta više sredstava jer upravo ti učenici nakon škole treniraju u nekim od klubova. Zato smatram da je sport iznimno bitan za razvoj svakog djeteta, odnosno za njegov psihički i fizički razvoj – naglasio je župan Stričak nadovezavši se na daljnja ulaganja kada je u pitanju ivanečko školstvo.

Trenutno je raspisan natječaj za obnovu krovišta na školskoj-sportskoj dvorani u vrijednosti oko 100.000 eura, a u pripremi je dogradnja Osnovne škole Ivanec. Suglasnost Ministarstva smo dobili, čekamo natječaj i mi smo taj naš projekt spremni aplicirati da se napokon i taj prostor u sklopu ivanečke škole dogradi. Radi se o 13 učionica, blagovaonici i školskoj kuhinji. Osim toga, trenutno provodimo i projekt izgradnje 12 solarnih elektrana na krovovima 12 osnovnih škola, a osnovna škola Ivanec jedna je od njih. Također treba naglasiti i Područnu školu Kuljevčica, gdje smo ove godine asfaltirali prilaz do škole i gdje planiramo izgraditi jednu manju školsko-sportsku dvoranu, koja će zadovoljiti potrebe tih učenika. Znači, govorimo o investicijama od nekoliko milijuna eura, a sve na radost naših učenika – zaključio je župan Stričak.

Na otvorenju igrališta prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, gradski vijećnici, predstavnici školskog odbora, ravnatelji drugih škola, te ostali uzvanici.

sjever.hr
19.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.