Now Reading:
Nova investicija u Varaždinskim Toplicama: uskoro će se graditi trodijelna školska sportska dvorana
Full Article 3 minutes read

Nova investicija u Varaždinskim Toplicama: uskoro će se graditi trodijelna školska sportska dvorana

Potpisivanjem ugovora za izradu geotehničkog elaborata te za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima i reviziju glavnog projekta napravljen je korak bliže prema realizaciji još jedne značajne investicije u Varaždinskim Toplicama – izgradnji trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića.

Nakon završetka postupka javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije, ravnateljica škole Goranka Štefanić ugovor je potpisala s predsjednikom Uprave Geokon-Zagreb d.d. Zagreb Renatom Lisicom, za izradu geotehničkog elaborata, a vrijednost ugovora iznosi 7.955,00 eura s PDV-om. Izrada glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima povjerena je firmi Aris d.o.o. iz Varaždina. Njihov ugovor iznosi 58.875,00 eura s PDV-om, a potpisao ga je direktor tvrtke Ivan Vindiš. Za revizija glavnog projekta odabran je StruDes d.o.o. iz Zagreba, a riječ je o ugovoru vrijednom 2.936,20 eura s PDV-om.

Sredstva su osigurana Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije”, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., a Ugovor je potpisan s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije 28. prosinca 2022. godine.

-Projektno-tehnička dokumentacija bit će izrađena do kraja godine, te ćemo aplicirati na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih financijska sredstva za izgradnju trodijelne školske sportske dvorane. To je za naše Varaždinske Toplice i za našu školu od velikog značaja. Kako u Varaždinskim Toplicama djeluje Područni odjel varaždinske Glazbene škole, izgradnjom trodijelne dvorane, postojeću malu dvoranu koju sad imamo prenamijenit ćemo u koncertnu. U financiranju će, uz resorno ministarstvo, sudjelovati i Varaždinska županija, Grad Varaždinske Toplice i dobit ćemo dvoranu s 500 sjedećih mjesta – izjavila je ravnateljica Štefanić.

Potpisivanju ugovora nazočili su toplička gradonačelnica Dragica Ratković, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je izrazio zadovoljstvo što su u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osigurana sredstva za projektiranje izgradnje ove školske sportske dvorane.

-Iako se ta dvorana gradi za potrebe učenika, odnosno za kvalitetno odvijanje nastave te školskih aktivnosti, naglašavam da će u popodnevnim i večernjim satima dvoranu moći koristiti klubovi kao i zainteresirani građani s područja grada. Izgradnjom tog objekta Varaždinske Toplice dobivaju još jedan sadržaj društvene i sportske namjene, ali jednako tako bit će ju moguće koristiti i u turističke svrhe, odnosno za održavanje sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da toplički učenici na natjecanjima postižu izvrsne rezultate te da se dvorana radi kako bi mogli još bolje i kvalitetnije trenirati i imati sve adekvatne uvjete.

-U ovom gradu investicije ne staju. To smo obećali našim građanima. Moramo promijeniti imidž i izgled našeg grada na bolje i vodeći se tim ciljem već smo realizirali nekoliko važnih projekata. Ovo će biti lijepa, dobrodošla investicija i krasna građevina koju moramo izgraditi i ostaviti našoj djeci i budućim generacijama na korištenje – naglasila je gradonačelnica Ratković.

Rok za provedbu ovog dijela projekta je siječanj 2024. godine, a prema riječima ravnateljice škole, bude li se sve odvijalo prema planu, gradnja dvorane trebala bi početi u proljeće 2025. godine.

sjever.hr
19.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.