Now Reading:
Župan Koren potpisao Ugovor za rekonstrukciju školskog igrališta OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac
Full Article 2 minutes read

Župan Koren potpisao Ugovor za rekonstrukciju školskog igrališta OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac

U prostorijama Županijske uprave potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskog igrališta Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac. Ugovor vrijedan 181.022,25 eura s PDV-om potpisali su župan Darko Koren i direktor Bistre d.o.o. Đurđevac Krešimir Habijanec, kao izvođač radova.

Spomenimo kako je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije temeljem prijave Koprivničko-križevačke županije na Program podrške regionalnom razvoju za projekt adaptacije školskog igrališta OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac odobrilo 58.000 eura, a ostatak potrebnih sredstava osigurali su Županija i Općina Kalinovac.

Uime Županije kao osnivača, župan Koren je naglasio važnost ovog projekta te zahvalio Općini na suradnji, kao i Ministarstvu na financijskoj pomoći.

-Nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje materijalnih uvjeta za učenike i nastavnike, a ovaj će projekt pozitivno utjecati na cijelu lokalnu zajednicu. Uz novu školsku sportsku dvoranu čiju smo izgradnju dovršili u partnerstvu s Općinom, učenici će imati i adekvatne vanjske sportske prostore i takva nas ulaganja doista vesele – istaknuo je župan.

Površina igrališta je nešto manja od 1600 kvadratnih metara, a to se tiče konkretnih radova, postojeće asfaltno školsko igralište će se strojno razbiti i izradit će se novi sloj na koji se stavlja visokoelastični sustav na bazi akrilnih smola za sportske površine. Zatim će se raditi novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja prostora igrališta, a na novom igralištu montirat će se aluminijski golovi i nova jednocjevna košarkaška konstrukcija, uz iscrtavanje linija za košarku i rukomet. Rok za dovršetak radova je 70 dana od potpisa Ugovora.

foto:kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 18.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.