Now Reading:
Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije – evo o čemu se raspravljalo
Full Article 2 minutes read

Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije – evo o čemu se raspravljalo

Na sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije prihvaćen je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci 2023. godine prema kojem su ukupni prihodi konsolidiranog Proračuna ostvareni u iznosu od 110.749.915,51 eura i ispunjeni su na razini 45,50 posto plana.

Članovi Skupštine primili su na znanje izvješće o radu za prošlu godinu za Županijsku upravu za ceste ZŽ, Županijske ceste ZŽ d.o.o., Distributivni centar za voće i povrće d.o.o., Gospodarenje otpadom d.o.o. te Poduzetnički centar d.o.o.

Na sjednici je prihvaćeno polugodišnje Izvješće o radu župana, Izvješće o polugodišnjem izvršenju Akcijskog plana javni potreba u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Donesen je i Plan zdravstvene zaštite ZŽ za razdoblje od 2024. do 2030. godine kojim se definiraju prioritetna razvojna područja zdravstvene djelatnosti, potrebe od posebnog interesa te nositelji aktivnosti.

Donesena je Odluka o odvodnji otpadnih voda na području aglomeracije Sveti Ivan Zelina – Bedenica koja obuhvaća naselja grada Svetog Ivana Zeline te općine Bedenica.

Vijećnici su podržali i da Zagrebačka županija sklopi sporazum o suradnji s Gradom Zagrebom na području razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora.

Za vrijeme aktualnog sata vijećnici su pitali kada se može očekivati završetak europskog projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu, postoji li mogućnost povećanja plaća pomoćnicima u nastavi, na koji način su osigurana sredstva za obnovu krova OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu te ima li Županija strategiju razvoja sporta.

Između ostalog, interesiralo ih je li raspisan javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, koliko potpora je dodijeljeno poduzetnicima s područja Županije te s koliko sredstava u ovoj godini Županija potiče razvoj poljoprivrede i ruralnih područja.

sjever.hr

18.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.