Now Reading:
Udruga branitelja ‘Sv. Juraj’ Đurmanec odala počast žrtvama Domovinskog rata u Škabrnji
Full Article 2 minutes read

Udruga branitelja ‘Sv. Juraj’ Đurmanec odala počast žrtvama Domovinskog rata u Škabrnji

Prošle godine, članovi Udruge branitelja ‘Sv. Juraj’ Đurmanec odali su počast Vukovaru putem spomen posjeta. Nastavljajući s nizom aktivnosti posvećenih obilasku mjesta stradavanja u Domovinskom ratu i odavanju pijeteta, ove godine su se uputili prema Škabrnji.

Nakon svete mise zapalili su svijeće kod spomenika žrtvama Domovinskog rata te se uz Marka Miljanića, legendarnog zapovjednika obrane Škabrnje, svi zajedno prisjetili ratnih dana i stradanja stanovnika ovog mjesta koje je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Zločin u Škabrnji, odnosno pokolj hrvatskih civila uglavnom starije životne dobi u njihovim domovima i dvorištima, počinjen je istog dana kada je tragično slomljena obrana grada heroja Vukovara, 18. studenoga 1991. godine. U Domovinskom ratu ubijeno je 86 škabrnjskih branitelja i civila, a šestero ih je poslije rata poginulo od mina.

-Istina o Domovinskom ratu te sve patnje i žrtve koje su podnijeli naši branitelji ne smiju se nikada zaboraviti. Upravo je to cilj brojnih aktivnosti naše Udruge branitelja „Sv. Juraj” Đurmanec. Članovima Udruge čestitam, ali i zahvaljujem na njihovom radu. Što se tiče Općine Đurmanec, Udruga će uvijek imati partnera za provođenje svojih aktivnosti – poručio je načelnik Općine Damir Belošević.

sjever.hr
18.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.