Now Reading:
Koprivničko – križevačka županija osigurala suvremen uređaj za mamografiju u Domu zdravlja u Križevcima, vrijedan 150 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Koprivničko – križevačka županija osigurala suvremen uređaj za mamografiju u Domu zdravlja u Križevcima, vrijedan 150 tisuća eura

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren obišao je novi uređaj za mamografiju s tomosintezom u Domu zdravlja u Križevcima, vrijedan 150 tisuća eura, čiju je nabavu u potpunosti financirala Županija iz svojih izvornih sredstava.

Tom je prilikom župan pojasnio kako je Županija u najkraćem mogućem roku nabavila ovaj uređaj, imajući u vidu njegovu važnost za pacijentice.

 –Hvala svima koji su nas podržali u ovoj investiciji kako bi kvalitetu zdravstvene zaštite podigli na još veću razinu. Nastojat ćemo nastaviti tu dinamiku i konzistentnost naših ulaganja u svim zdravstvenim ustanovama, a u planu je nabava ovakvog uređaja i za ispostavu u Đurđevcu. Bez obzira na to što je generalno opterećen brojnim problemima, mnogo smo ulagali u zdravstveni sustav i proveli brojne velike projekte te možemo reći kako su posljednjih godina sve naše zdravstvene ustanove doživjele pozitivne promjene – istaknuo je Koren.

Župan se ujedno osvrnuo i na planove za buduće razdoblje.

 –U fazi smo izrade projektno-tehničke dokumentacije za rušenje, izgradnju i energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja u Križevcima vrijednosti oko 100 tisuća eura, dok će sam projekt izgradnje novih zgrada iznositi minimalno 6 milijuna eura- dodao je župan.

Liječnik Krešimir Vlahek je pojasnio kako se radi o suvremenom uređaju koji će unaprijediti dijagnostiku i rano otkrivanje tumora dojke, koji je najčešći je oblik raka među ženama. Rano otkrivanje ove bolesti može biti presudno za uspješno liječenje i ishod, a upravo je zato mamografija, kao najbolja dijagnostička metoda, neizostavan alat u prevenciji i ranoj dijagnostici raka dojke.

sjever.hr 17.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.