Now Reading:
„Vratimo osmijeh na naša lica!”: U Čakovcu obilježen Europski dan oralnog zdravlja
Full Article 2 minutes read

„Vratimo osmijeh na naša lica!”: U Čakovcu obilježen Europski dan oralnog zdravlja

Uz prigodno pripremljeni štand te prostor za dječje radionice gdje su učili o pravilnom čišćenju zubi, u subotu je u Čakovcu obilježen Europski dan oralnog zdravlja.

Hrvatsko stomatološko društvo Čakovec i Društvo naša djeca Čakovec u dva sata preventivno – edukativne akcije okupili su velik broj Čakovčana i Međimuraca, u velikoj većini mladih obitelji, roditelja i djece, kojima su podijeljeni edukativni letci, dani savjeti o zubnoj njezi, zubne paste i četkice, te jabuke.

Uz poruku „Vratimo osmijeh na naša lica!” prisutne su pritom u ime organizacijskog odbora akcije i ispred Hrvatskog stomatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora Čakovec, pozdravili Tanja Rosić i Vladimir Mađarić. Današnju akciju edukacijom i promotivnim materijalima pomogli su provesti međimurski stomatolozi i volonteri, a podržala ih je svojim dolaskom i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Europski dan oralnog zdravlja obilježava se svake godine uz 12. rujna, na inicijativu Vijeća europskih doktora dentalne medicine, a uz glavni cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja oralnog zdravlja bez kojeg nema ni općeg zdravlja. Obilježavanjem u Čakovcu ujedno su označili i početak Mjeseca oralnog zdravlja te potaknuli zajednicu na očuvanje oralnog zdravlja, educirali o važnosti prevencije i redovitih pregleda.

Kako su napomenuli, najčešća bolest u ustima je zubni karijes, koji se na sreću može vrlo lako spriječiti poštivanjem triju jednostavnih pravila:

-Hraniti se zdravo (ne jesti slatkiše između obroka),

-Čistiti zube poslije svakog obroka (zubni konac) i navečer prije spavanja (zubna četkica)

-Ići redovito na pregled k stomatologu (najmanje jedanput godišnje).

sjever.hr/cakovec.hr
16.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.