Now Reading:
U vinogradu obitelji Cvek u Bušinu započeo najveseliji dio godine za Zagorce – u berbi i župan Kolar
Full Article 2 minutes read

U vinogradu obitelji Cvek u Bušinu započeo najveseliji dio godine za Zagorce – u berbi i župan Kolar

U vinogradu obitelji Cvek u Bušinu u subotu, 15.rujna, započeo je period branja grojdzja u Zagorju, a koji se posebnom manifestacijom obilježava u Pregradi.

Manifestaciju je otvorio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je ‘branje grojzdja’ u Zagorju jedan veliki praznik, sretan događaj nakon mukotrpnog rada.

-Došli smo u najveseliji dio godine za nas Zagorce. Putujući po Hrvatskoj i Europi teško možete ljudima objasniti koji poriv imamo da na 300, 500 ili 700 metara od kuće gradimo još jedan objekt, klet, i da sadimo vinograd, umjesto da kupimo stan u Zagrebu ili vikendicu na moru. Oni koji ne žive tu tradiciju, ne mogu to razumjeti. Tek kad dođu ovdje kod nas u našu klet, kad provedu s nama određeno vrijeme, onda shvate, zapravo, koja je vrijednost te naše tradicije i kako to utječe na nas i na život naših ljudi – istaknuo je Kolar te naglasio kako nema ni jedne regije u Hrvatskoj, ali ni u susjednim zemljama, koja je toliko napredovala u kvaliteti vina kao što je napredovalo Hrvatsko zagorje.

Tajanstveni grozd pronašle su gošće iz Nove Gradiške i Rijeke Jasna Mirković i Jasminka Aj.

sjever.hr 16.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.