Now Reading:
U varaždinskoj Gospodarskoj školi otvorena nova informatička učionica- Zagorec: Samo ove godine u infrastrukturu i opremu osnovnih i srednjih škola uložili smo više od 1.600.000 eura
Full Article 3 minutes read

U varaždinskoj Gospodarskoj školi otvorena nova informatička učionica- Zagorec: Samo ove godine u infrastrukturu i opremu osnovnih i srednjih škola uložili smo više od 1.600.000 eura

U godini obilježavanja 30. obljetnice Gospodarske škole Varaždin otvorena je novouređena informatička učionica u čije je ulaganje izdvojeno 16.000 eura (bez PDV-a). Nabavljena su prijenosna računala za učenike, računalo za nastavnike, monitori, pisač, namještaj za učionicu, postavljene su električne i komunikacijske instalacije u učionici, te druga oprema.

Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen istaknula je kako uređenje ove učionice predstavlja veliki značaj za samu školu.

-Prvenstveno tu mislim na naše učenike koji će moći u modernom okruženju stjecati znanja i vještine, te se pripremati za tržište rada ili nastavak svog daljnjeg obrazovanja. Istovremeno, značajno je to i za naše nastavnike jer im to predstavlja jedan poziv na daljnje učenje i usavršavanje kako bi i oni mogli ići u korak s novim tehnologijama te znanje iz svog predmeta ili svog područja djelovanja prenijeti na jedan moderan, a učenicima zanimljiv i prihvatljiv način – izjavila je ravnateljica Kelemen.

Pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek istaknuo je kako je učionica u Gospodarskoj školi rađena po modelu FOI-a, dok se sva njena struktura i arhitektura temelji na programu Školski DIZEL – DIgitalno i ZELeno.

-U ovoj školskoj godini u našim osnovnim i srednjim školama imamo 15 223 učenika, 128 informatičara, 128 informatičkih učionica, 5 343 računala, od čega su 4 237 prijenosna, a 1 106 stolna. Zahvaljujući opremljenosti naših škola, u ovom trenutku imamo 3 učenika na jednom računalu. Time smo postigli standard Europske unije, zahvaljujući županijskom proračunu, CARNET-u i projektima – rekao je u svom govoru pročelnik Huđek najavivši skorašnje otvorenje prve Google učionice u Hrvatskoj.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec naglasila je kako Varaždinska županija stvara sustav jednakih šansi te potiče izvrsnost i darovitost.

-Samo u ovoj godini ukupno smo u infrastrukturu i opremu u naše osnovne i srednje škole uložili više od 1.600.000 eura, od toga 200.000 eura samo u obnavljanje računalne opreme. Sposobnost našeg sustava je stvoriti okvire u kojima naši učenici mogu stjecati nova znanja, vještine uz podršku svojih profesora, ali i obitelji. A učenici nam svojim razmišljanjem, radom i uspjesima koje postižu daju do znanja da su izvan okvira. Uvjerena samo kako će rad u ovakvoj učionici doprinijeti razvoju informacijske, medijske i digitalne pismenosti kao jedne od najpoželjnijih vještina ovog doba – kazala je Zagorec.

sjever.hr
15.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.