Now Reading:
OPG Pocedulić iz Varaždinske županije među najboljima u Hrvatskoj: osvojili nagradu u izboru “Zlata vrijedan”
Full Article 1 minutes read

OPG Pocedulić iz Varaždinske županije među najboljima u Hrvatskoj: osvojili nagradu u izboru “Zlata vrijedan”

U Zagrebu je u petak održana svečana završnica jubilarnog 10. izbora za najbolji OPG – Zlata vrijedan, među najboljima je i OPG iz Varaždinske županije.

Naime, odlukom žirija treću je nagradu vrijednu 1350 eura, osvojilo gospodarstvo Darija Pocedulića i Tamare Šabić iz Gornjeg Kućana na kojem se proizvodi i prerađuje certificirana varaždinska heljda, donosi Večernji list.
Podsjetimo, u sklopu 12. Dana hajdine u Gornjem Kućanu, na imanju OPG-a Pocedulić nedavno je otvorena Kuća Varaždinske heljde gdje se mogu isprobati jela od heljde i kupiti svi bezglutenski proizvodi tog OPG-a

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj je ono Tatjane Lovrić Jovanović iz Komletinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a drugo je mjesto pripalo OPG-u Ranch4me u vlasništvu Antonija Mehića iz zaleđa Vodica.

U jubilarnoj desetoj godini održavanja izbora za najbolji OPG uvedena je nova kategorija – mliječni Oskar, za kojeg se natjecalo troje proizvođača mlijeka. Oskara je osvojio OPG Latki iz Otočca kojemu je nagradu u iznosu od 2000 eura uručio Zdravko Tušek, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede.

sjever.hr/vecernji.hr
16.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.