Now Reading:
Župan Posavec čestitao svjetskim prvakinjama na uspjehu
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec čestitao svjetskim prvakinjama na uspjehu

Još Međimurjem odjekuje sjajna sportska vijest koja je stigla s obala Dunava u Apatinu, gdje su Međimurke Sara Strbad, Marijana Mutak i Sanja Oreški – članice hrvatske reprezentacije – postale svjetske prvakinje u lovu ribe udicom na plovak.

29. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak ostaje zlatnim slovima upisano u povjesnicu međimurskog i hrvatskog sportskog ribolova.

Uz ovaj veliki trofej, Marijana Mutak osvojila je i brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Svjetske prvakinje su s 26 negativnih bodova i razlikom od čak 24 boda dosegnule pobjednički tron ispred drugoplasirane Italije, a hrvatsku žensku reprezentaciju su, uz međimurske predstavnice, činile i Tatjana Štajduhar i Lea Kramar.

Župan Međimurske županije Matija Posavec primio je u petak sjajne ribolovkinje te im čestitao na uspjehu.

Iz dana u dan naši sportaši nižu uspjehe na najvećim natjecanjima i nitko više ne može reći da su to slučajnosti. To je plod međimurskog načina života, posvećenog predanom, upornom radu fokusiranom samo na cilj – naglasio je župan.

Sara Strbad iz Donjeg Mihaljevca i Marijana Mutak iz Goričana članice su donjomihaljevečkog SRK-a Drava, dok je Sanja Oreški rodom iz Peklenice, ali živi u Grazu i članica SRD-a Koprivnica.

Djevojke su sa županom podijelile dojmove s velikog natjecanja te dodale da ih je doček i odjek njihova uspjeha u rodnom kraju duboko dirnuo.

sjever.hr

15.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.