Now Reading:
Ograničene cijene ukupno 30 proizvoda
Full Article 2 minutes read

Ograničene cijene ukupno 30 proizvoda

Novim paketom mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, cijena struje za građane, gospodarstvo i institucije ostaje jednaka, a vlada će ograničiti cijene ukupno 30 proizvoda, donosi index.hr.

Nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak, 18. rujna. Novi paket mjera u vrijednosti od 464 milijuna eura odnosi se na idućih šest mjeseci.

Ograničene su cijene ukupno 30 proizvoda. Za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile, svinjsko mljeveno meso ostaju ograničenja iz prethodnog paketa.

Među novim proizvodima s ograničenim cijenama su jogurt u čašici i bočici – 40 centi; polutvrdi sir gauda blok za narezivanje 6,49 eura; riža 2,29 eura za kilogram; špageti pola kilograma 1,09 eura; svježa jaja razred M 2,45 eura; svinjski vrat bez kosti 5,49 eura; juneći vrat s kosti 6,99 eura; hrenovke pileće ili pureće 2,69 eura; krumpir 5 kilograma 3,99 eura, mrkva u rinfuzi 0,89 eura itd.

– Kompletna košarica proizvoda kojima je sada ograničena cijena, na kraju prošle godine koštala bi 99,68 eura, a po novom cijenama 76,19 eura što je 23,57 posto manje, uz uštedu od 23,49 eura – rekao je premijer Plenković.

Prema riječima premijera svi će ti proizvodi dobiti oznaku ograničene cijene kako bi one bile vidljive potrošačima. U vladinom paketu su također i naknade u sustavu socijalne skrbi, jednokratna energetska novčana naknada od 150 eura, naknada od 100 eura za nezaposlene, te pomoći, potpore i poticaji za poljoprivrednike.

Za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda poljoprivrednici će dobiti 15 milijuna eura, za ublažavanje posljedica afričke svinjske kuge isto toliko, za otpis zakupnine za državno poljoprivredno zemljište 6,8 milijuna eura, a otvaraju se i kreditne linije od 23 milijuna eura.

foto: Vlada
sjever.hr/index.hr
14.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.