Now Reading:
Nasilnici koji su batinom mlatili konja završili u pritvoru, veterinar ustvrdio da životinja možda nije mučena, nego da je samo plaha
Full Article 2 minutes read

Nasilnici koji su batinom mlatili konja završili u pritvoru, veterinar ustvrdio da životinja možda nije mučena, nego da je samo plaha

Slučaj zlostavljanja konja na karlovačkom području dobio je nastavak – policija je otkrila i strpala u pritvor dvojicu muškarca.

Kriminalističkim istraživanjem kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić utvrdili su da je mjesto događaja štala u vlasništvu 49-godišnjaka, a koja se nalazi na području Orlovca, Karlovac. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar. Tom prilikom pronađen je konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor, priopćila je PU karlovačka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 49-godišnjaka i 29-godišnjaka se sumnjiči da su zajedno počinili kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena teško zlostavljali konja.

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Vrijedi istaknuti još nešto vezano uz ova slučaj. Naime, veterinar koji je pregledao konja rekao je za Danas.hr da je snimka možda krivo protumačena, prenosi portal 24 sata.

-Taj konj je plah. On je teške naravi i onda nešto se dogodilo da je… Ne znam, možda je kriva interpretacija te snimke – rekao je Berislav Špigelski, veterinar Veterinarske stanice Karlovac.

sjever.hr/karlovacka-policija.gov.hr/24sata.hr

Input your search keywords and press Enter.